911 UGRISEPT – protiv akni, komedona, seboreje i neke vrste dermatita

911 UGRISEPT – protiv akni, komedona, seboreje i neke vrste dermatita

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 ocena korisnika)

680 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

911 UGRISEPT se primenjuje pri lečenju određenih kožnih bolesti:

  • akne (bubuljice),
  • komedoni,
  • seboreja,
  • neke vrste dermatita.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 100 ml

000

Bolest akni lakog i srednjeg stepena se lako leči upotrebom Ugrisepta 911 bez dopunskih sredstava u toku lečenja. Međutim, teži oblik bolesti zahteva konsultacije sa dermatologom i naznačavanje specifičnog tretmana.

Ugrisept 911 se efikasno bori sa bubuljicama zahvaljujući aktivnim materijama koje ima u svom sastavu. Svaki od sastojaka ponaosob deluje pozitivno na kožni omotač, a kad se ujedine mogu brzo da minimiziraju procese upale.

Osnovne materije koje ga čine su oksid cinka i alantoin.

Pomoćne materije koje pojačavaju delovanje preparata su ulje lavande, pirolidon karboksilat cinka, vitamin E, diazolidinil, jodopropinilbutilkarbamat i dr.

Kako deluju aktivne materije 911 UGRISEPT-a?

Stearat izooktila – ovaj sastojak je potreban za poboljšanje nanošenja i raspodele sredstva. Vrši funkciju sastojka koji formira kremu.

Decilenglikol – jedinjenje koje uspešno sprečava rast patogenih mikroorganizama. Fungicidno i antimikrobski deluje na mikrofloru. Antiseborejno delovanje je usklađeno sa normalizacijom rada lojnih žlezda.

Alantoin – ovo jedinjenje ima javno izraženi keratolitički efekat. Alantoin doprinosi omekšavanju i uklanjanju oljuštenog gornjeg sloja epitela, oslobađa začepljene pore i olakšava izlučivanje sebuma lojnih žlezda. Efekat toga su smanjenje broja komedona i smirivanje upalnih procesa. Ima očišćavajući i protivupalni efekat, zaživljava rane.

Propilenglikol – zadržava vlagu u tkivu, sprečavajući istovremeno prevremeno starenje i dehidraciju tkiva.

Pirolidonkarboksilat cinka je antiseptik koji dezinfikuje kožne omotače.

Način primene

Ruski preparat 911 UGRISEPT se nanosi na čistu prethodno obrađenu kožu. Kožu pre toga očistiti penom ili gelom za umivanje.

Oboleli od kožnih bolesti mogu se posavetovati sa dermatologom i upotrebiti ono sredstvo koje on preporuči. U tom slučaju efekat kod primene Ugrisepta će biti mnogo bolji.

U nekim slučajevima može se upotrebiti preparat od perutanja kako bi se koža maksimalno pripremila za primenu sredstva. Na očišćenu i prosušenu kožu se vrhovim prstiju nanosi krema Ugrisept 911 i raspoređuje se tankim slojem na oštećeno mesto (leziju).

Specijalisti preporučuju da se sredstvo nanosi 2 puta u roku od 24 sata laganim kružnim pokretima uz masiranje oštećenog mesta. Lagana tekstura kao i činjenica da se preparat lako apsorbuje omogućava da se isti koristi i kao podloga za dnevnu šminku. Takođe, preporučuje se da se nanosi pred spavanje pošto tada koža odmara i aparat je najefikasniji.

Nemojte nanositi deblji sloj. Dovoljna je mala količina. Višak nanete kreme se može ukloniti jastučićem od vate ili vatnim diskom.

Neki pacijenti ističu specifično probadanje ili peckanje posle primene kreme.

Propratni efekti

Klinički nisu konstatovane nikakve propratne reakcije izazvane primenom Ugrisepta 911.

Kontraindikacije

Kao jedinu kontraindikaciju pri primeni preparata specijalisti su uočili alergičnost na pojedine sastojke preparata.

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

100 ml

Ocene(1)

  1. Ocenjeno 5 od 5

    Efikasno sredstvo

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod