Agarikus – Sredstvo za podršku imunitetu

Agarikus – Sredstvo za podršku imunitetu

1.980 RSD

AGARIKUS je gljiva koja se u narodnoj medicini koristi kao sredstvo za podršku imunitetu, kod problema sa jetrom, kao i za normalizaciju metaboličkih procesa telesne težine.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 90 kapsula

000

U Rusiji, tačnije u Sibiru, AGARIKUS (Laricifomes officinalis)  ima široku primenu u periodu rehabilitacije nakon teških bolesti kao sredstvo regulacije imuniteta, smanjivanja toksikoza različite etiologije i normalizaciju rada jetre, pa se smatra da je agarikus važno prirodno sredstvo od velike koristi u svim slučajevima poremećaja metabolizma, disfunkcije jetre,  različitih vrsta poremećaja metabolizma masti, kao i stanja intoksikacija različite etiologije.

Svojstva Agarikusa su temeljno istražena i objašnjena delovanjem korisnih smolastih jedinjenja na jetru, čiji uticaj pospešuje lučenje neophodnih fermenata koji regulišu ne samo rad jetre već i debelog i tankog creva. Normalizacijom rada unutrašnjih organa koji su odgovorni za proces detoksikacije, postižu se brojni pozitivni efekti:

Pre svega se smanjuje opšti nivo intoksikacije organizma, čišćenje limfne tečnosti i krvotoka, što doprinosi zaštiti od toksičnih materija.

Pravilan rad unutrašnjih organa i normalizacija fermentne aktivnosti dovodi do pravilnog metabolizma masti, što neposredno utiče i na regulaciju telesne težine.

Primena Agarikus kapsula daje pozitivne efekte i kod regulacije rada imunog sistema.

Sastav

Agarikus (Laricifomes officinalis) je gljiva koja raste na teritoriji Sibira i Dalekog istoka, isključivo na stablima ariša, kedra i sibirske jele. Unikatna svojstva gljive karakterišu se retkim hemijskim sastavom, tačnije visokim prisustvom smolastih jedinjenja koja gljiva dobija iz matičnog drveta (domaćina) na kome raste.
Tokom istraživanja hemijskog sastava 50-ih godina prošlog veka otkriveno je da gljiva Agarikus sadrži do 70% korisnih smolastih jedinjenja i da toliko visok sadržaj korisnih smolastih supstanci ne postoji u drugim biljnim organizmima.

Terapijske indikacije

U medicinskom fitocentru Alfit lekari preporučuju primenu Agarikus kapsula, zbog svih navedenih svojstava, kod kompleksnih terapija različitih oboljenja, u slučajevima:

  • kao sredstvo regulacije imuniteta i kao sredstvo podrške organizmu kod radio i hemioterapije;
  • kod pacijenata sa povećanim indeksom telesne mase, kao sredstvo normalizacije procesa metabolizma masti;
  • kod stanja steatoze (masne jetre) kao sredstvo aktivacije fermentne aktivnosti jetre;
  • u svim slučajevima kada je neophodna regulacija funkcija želudačno-crevnog sistema, rada debelog i tankog creva;
  • kod psorijaze;
  • kao sredstvo sa izraženim detoksikacionim svojstvima u svim slučajevima gde se to smatra neophodnim.

Agarikus fitokompleks može da se kombinuje sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na komponentu gljive.

Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Način primene

Uobičajena doza označena na pakovanju podrazumeva dozu namenjenu prevenciji nastanka oboljenja.

Ruski proizvođač navodi dozu: 1 kapsula 3 puta dnevno, 30 minuta pre jela. Ukoliko dođe do pojave bilo kakvih neželjenih efekata, prekinuti upotrebu.

Additional information

Pakovanje

90 kapsula

Proizvođač

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “Agarikus – Sredstvo za podršku imunitetu”