AMINALON
Rated 4.29 out of 5 based on 21 customer ratings
(21 ocena korisnika)

1.100 RSD

Ocenjeno 4.29 od 5

AMINALON dodatak ishrani za odrasle sa gama-aminobuternom kiselinom.

100 obloženih tableta

Način upotrebe: 1 – 3 tablete, 3 puta dnevno pre jela. Preporučuje se uzimanje od 2-3 nedelje do 2 meseca. Ukoliko je potrebno, uzimanje preparata može se ponoviti posle pauze od 2 nedelje.

Aktivni sastojci: gama-aminobuterna kiselina 250mg.

Ostali sastojci: Šećer u prahu, pšenično brašno, suncokretovo ulje, zgušnjivač: polivinilpirolidon, sredstva protiv zgrudnjavanja: magnezijum-stearat, mg-karbonat, talk. Boja: titanijum-dioksid. Sredstva za glaziranje: žuti pčelinji vosak, mikrokristalan vosak, polivinilalkohol, polietilenglikol 3350, emulgator: lecitin soja.

Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. Preparat nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama, osobama preosetljivim na sastojke proizvoda i osobama na terapiji anksioliticima (benzodiazepini).

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 100 tableta

000

AMINALON dodatak ishrani normalizuje dinamiku neuromedijatornih procesa u centralnom nervnom sistemu, povećava produktivnost mišljenja, poboljšava procese konsolidacije redosleda pamćenja, pozitivno utiče na obnovu motornih i govornih funkcija posle moždanog udara.

AMINALON poseduje umerenu antihipoksičku i antispazmatičnu aktivnost, povećava prag spazmatične osetljivosti, smanjuje frekvenciju spazmatičnih napada.

AMINALON ima umerenu hipotenzijsku aktivnost, smanjuje polazno povišeni krvni pritisak i simptome vezane za njega (vrtoglavicu, nesanicu). Neznatno smanjuje frekvenciju srčane aritmije.

Kod osoba koje pate od dijabetesa smanjuje nivo glikemije na gladan stomak. Kod zdravih osoba može imati suprotno dejstvo za račun stimulacije glikogenolize.

 

 

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

100 tableta

Ocene(39)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Mojoj mami je lekar neuropsihijatar posle moždanog udara prepisao aminalon avgusta 2005.godine i to 3x 3 tablete dnevno prvog meseca, 3×2 tablete dnevno drugog meseca i3x1 tabletu dnevno trećeg meseca. Već posle 17 dana od udara moja majka je bila u odličnom stanju i funkcionisala perfektno još 10 godina. Imala je 78 godina kada je doživela moždani udar. Izuzetan lek.

 2. Ocenjeno 5 od 5

  interesuje me dali tvoja majka kad pije Aminalon ima pravilan raspored na vreme sadasnost i minato jer moja majka uzimaAminalon ali mesa proslost i sadasnost prica samnom ali mesa slucka sa minato i sadasnost Aminalon pije makesonsko proizvodstvo.Molim vas za odgovor

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Moја мама пије аминалон годину дана и он јој је знатно успорио деменцију. Пре три недеље је имала инфаркт и уграађен јој је један стент, други није јер је била немирна. Занима ме смем ли да наставим да јој дајем аминало. Хвала и срдачан поздрав од Верославе

  • Poštovana Veroslava,
   Vaša mama sme da pije Aminalon jedino je bitno da ne pije lekove iz grupe benzodiazepina: Bromazapam, Bensedin, Klonazepam… Ako ne pije, u tom slučaju možete nastaviti terapiju.

 4. Ocenjeno 3 od 5

  Imam MS,ppms, znam da ne postoji lek za ms, ali me zanima da li bi ovaj lek mogao da mi pomogne oko tih cirkulacija i to…hvala unapred

  • Poštovani, Aminalon ne pomaže kod MS-a ,on je samo transmiter u mozgu. U našoj apoteci nalazi se preparat Oleopren Neuro koji je regenerator nervnih ćelija, na bazi poliprenola koji u blažoj formi MS-a moze doprineti aktivaciji nervnih ćelija i iz nekog oblika apatije istih prevesti u aktivno stanje. Dovodi do poboljšanja pamćenja, opušta i sprečava dalje širenje bolesti.

 5. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani, da li mogu da dajem aminalon detetu od 11 godina koje ima poteškoća u učenju i savladavanju školskog gradiva? Detetu je slaba pažnja i koncentracija, zaboravno je i rasejano. Ako sme, koja doza bi bila odgovarajuća za taj uzrast i koliko dugo bi trebala da traje terapija?

  • Poštovana Mina, ipak treba da se konsultujete sa Vašim pedijatrom. Aminalon ne bi trebalo da šteti detetu ali ipak preporučujemo konsultacije sa lekarom. Možete nas pozvati za više informacija: 011/2466-871.

 6. Ocenjeno 4 od 5

  Interesuje me da li dete od 3 god sme da pije aminalon .dete ima kasni sa govorom i hodom .ostao je bez kiseonika na rodjenju i imao je krvarenje na mozgu 2 stepen.

  • Poštovana Gordana, Aminalon ne preporučujemo deci tog uzrasta,ono što savetujemo je konsultacija sa pedijatrom u vezi upotrebe tog preparata.
   Aminalon je Gama amino buterna kiselina, tableta je od 250 mg.

 7. Ocenjeno 1 od 5

  Poštovani,
  Imam 32 godine, ali u zadnje 2-3 godine imam povremene poteškoće sa pamćenjem, kao i sa koncentracijom na poslu. S obzirom da je posao kojim se bavim, osim individualnog pedagoškog rada, dobrim delom vezan i za organizaciju raznih manifestacija koje uključuju organuzaciju velikog broja ljudi, FOKUS prilikom obavljanja tih organizatorskih delatnosti mi je od ključnog značaja. Da li smatrate da bi mi upotreba Aminalona pomogla i u kojim dozama.
  Unapred zahvalan…

  • Poštovani, možete koristiti Aminalon slobodno, to je gama amino buterna kiselina, transmiter u mozgu koji poboljšava kognitivne funkcije kao što su pamćenje, govor, koncentracija, koordinacija pokreta. Možete piti 2-3 tablete dnevno, mesec, dva u kontinuitetu. On nema kontraindikacija, jedino se ne sme kombinovati sa bezodiazepinima: Bromazepam, Diazepam, Bensedin… Mi imamo i OLEOPREN NEURO to je prirodni preparat koji vrši regeneraciju oštećenih nervnih ćelija, i koristi se kod sličnih problema… Nema nikakvih kontraindikacija. Njegova cena je trenutno 6400,00. Za detaljnije informacije možete nas pozvati na broj u apoteci 011-24-66-871 ili 062-8203-991.

 8. Ocenjeno 5 od 5

  Imam problema sa tremor esencijalisom pa se mislim da li bi Aminalon nesto pomogao. Ne mogu da pisem, da rukujem ejjscajgom, da operem zube. ni na jedan lek moj organizam nije reagovao, sad pijem samo Rivotril i “B“ vitamine. Cula sam da je Aminalon dobar preparat, ali niko nije pominjao neuroloske probleme. Ja bih da ga probam.

  • Poštovana Ružice, Aminalon je transmiter u mozgu i on prenosi impulse sa neurona na neuron. Dobar je za pamćenje, čitanje ali i koordinaciju pokreta. Ja bih Vam zato savetovala da probate da ga pijete, trebalo bi da osetite poboljšanje. Međutim, sve je individualno, kao što i sami kažete slabo reagujete na terapiju. On jedino ne sme da se kombinuje sa benzodiazepinima, lekovima kao što su Bensedin, Bromazepam, Diazepam… Za više informacija i savet molimo da nas pozovete. Brojeve i radno vreme možete pogledati na stranici Kontakt.

 9. Ocenjeno 5 od 5

  molom Va da li lek sme da koristi osoba sa ajschajmerom i ima li efekta kod njih i posto mora da pije lek za umirenje sta preporucujete

  • Poštovani, Aminalon se jedino ne može kombinovati sa lekovima za smirenje iz grupe benzodijazepina. Sa svim drugim lekovima može se koristiti.

 10. Ocenjeno 5 od 5

  Moj sin ima 20godina I tezak je oko 40 kg boluje od cerebralne paralize I potpuno je slep .Pije uvece pola tablete nipama od5mg.Da li bi smela da mu uvedem ovaj lek ili da se posavetujem sa njegovim lekarom ?hvala unapred!

  • Poštovana Mirka, preporučila bih Vam da se svakako konsultujete sa njegovim lekarom.
   Aminalon se NE preporučuje sa lekovima iz grupe benzodiazepina.

 11. Ocenjeno 1 od 5

  Moj otac je doziveo dva mozdana udara oduzet mu je govor i desna strana da li sme da pije taj lek Aminalon

  • Poštovani Nemanja, Vaš otac može da pije Aminalon, ali predlažemo da se konsultujete i sa njegovim neurologom. To su amino kiseline koj poboljšavaju kongitivne funkcije mozga, govor, pamćenje..

 12. Ocenjeno 5 od 5

  da li je ovaj lek moze biti od koristi u slucaju alchajmerove bolesti?

  • Poštovani Nemanja, Aminalon može biti od koristi u slučaju Alchajmerove bolesti. To je gama-aminobuterna kiselina, koja je neurotransmiter u mozgu koji poboljšava pamćenje, koncentraciju, govor i druge kognitivne funkcije. Samo da napomenem da ne sme da se kombinuje sa benzodiazepinima (Diazepam, Bromazepam, Bensedin…)

 13. Ocenjeno 5 od 5

  Zdravo svima,hteo sam da pitam da li je moguće piti lek i posle jela ili mora da se pije pre jela. Imam problem sa majkom jer neće da pije lek pre jela a posle jela nije problem da popije lekove

  • Poštovani Dušane, u uputstvu za način primene piše da lek treba piti pre jela, i tako ga treba i uzimati.

 14. Ocenjeno 5 od 5

  Postovanje!
  Moje dete ce uskoro da napuni 7 god. ima autizam. Da li smem da mu dajem aminalon i koliko tableta dnevno?

  • Poštovana Nedo,
   Preporuka bi bila da se svakako konsultujete sa lekarom tj. pedijatrom u vezi korišćenja Aminalona.
   Naš Aminalon je od 250 mg GABA.

 15. Ocenjeno 1 od 5

  Pozz imam insulinsku rezistenciju. U poslednje vreme oslabila mi je koncetracija jako. Obzitom da radim u prosveti imam veliki ptoblem oko toga. Imam 42 god. I pijem samo lekove za secer. Glukofaz xr 1000. Da li smem da koristim vas lek u kombinaciji. Hvala

  • Poštovani Aki,
   možete slobodno koristiti Aminalon uz vašu osnovnu terapiju radi postizanja bolje koncentracije, pamćenja i pažnje. Aminalon samo ne smete koristiti uz lekove iz grupe benzodiazepina ( Lorazepam, Diazepam, Bensedin, Lexilium, Bromazepam).

 16. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani,
  Molim Vas da mi odgovorite da li Aminalon moze da pomogne pri lecenju paranoje.

  • Poštovana Zorice, Aminalon nije za lečenje paranoje, on ubrzava prenos impulsa od nervne ćelije do nervne ćelije i poboljšava funkcije govora, pamćenja, pokrete. Koristi se i kao prevencija i posle moždanog udara za bolji oporavak.

 17. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani,
  Zanima me da li bih ovaj lijek Aminalon mogla davati svom ocu koji ima oblik demencije i da li bi mu pomogao, on ima probleme sa pamćenjem najskorijih događaja, jako brzo ih zaboravlja, a preživio je i nekoliko manjih moždanih udara, a da nismo ni znali, tako reći na nogama. Znam da se ne smije koristiti sa lijekovima iz grupe benzodiazepina: Bromazapam, Bensedin, Klonazepam… Moj otac od lijekova koristi Memantin (protiv demencije) i Skopril, Skopril plus (ovaj je za pritisak). Znam da bih se trebala konsultovati i sa njegovim ljekarom, ali prije nego što odemo kakva je vaša preporuka za način doziranja dnevno, koliko se dugo terapija može davati. Ovo me zanima jer sad imam priliku da ovaj lijek kupim u Beogradu, jer ga inače kod nas u R. Srpskoj nema i ne može se nabaviti, pa da znam za početak koliko kutija da kupim (koliko tableta u kutiji bude). Zanima me još kakva je preporuka za OLEOPREN-NEURO – regenerator nervnih ćelija, trebam li možda i njega kombinovati?
  Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru i ako mi možete reći ima li naznaka da će se Mala ruska apoteka pojaviti i u R. Srpskoj?

  • Poštovana Željka, kao što ste već rekli Aminalon se ne kombinuje sa lekovima iz grupe Benzodiazepina. Naš Aminalon je 250mg gama amino buterne kiseline i po preporuci proizvođača pije se 3×1 tableta dnevno 2 meseca u kontinuitetu nakon čega se pravi pauza od mesec dana.Svakako je potrebna konsultacija sa lekarom. U pakovanju ima 100 tableta i cena je 1100 dinara.
   Oleopren neuro je regenerator delimično oštećenih nervnih ćelija koji poboljšava sintezu belančevina u mozgu. Na bazi je poliprenola dobijenih iz iglica sibirske jele. Njegova primena se preporučuje u sklopu lečenja Alchajmerove bolesti, različitih oblika demencije, nakon povrede mozga. Njegova cena je 6400 dinara za mesec dana primene.
   Ova dve preparata se mogu istovremeno koristiti.

 18. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani,
  Da li bi bilo dobro da koristim Aminalon, naime imam 54g i dijabeticar sam na insulinu, pre 2 meseca sam imala potres mozga ali inace sam u zadnjih 5 godina dosta puta imala hipoglikemije (pore hiperglikemije) zaboravna sam ,lose koncentracije, faze depresivnosti i anksioznosti, iskereno plasim se senilnosti i Alchajmera zbog posledica dijabetesa…

  • Poštovana Vesna,
   kao dijabetičaru prvo bi vam preporučili Kapilar tablete za bolju perifernu mikrocirkulaciju. Prvenstveno zbog jačanja zidova krvnih sudova, a i zbog bolje ishranjenosti mozga tj.periferije. Kapilar ne smete koristiti uz lekove iz grupe antikoagulanasa ( Plavix, Farin, Sinqum, Brilique, Pradaxa). Aminalon možete svakako koristiti samo ne uz lekove iz grupe Benzodiazepina ( Bromazepam, Lorazepam, Lexilium, Bensedin). Aminalon se pije 3×1 tableta 2 meseca nakon čega se pravi pauza.

 19. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani,
  Moj otac je doziveo mozdani udar pre 3 godine. Zbog jacine udara( izliv krvi u mozak) nije bio u stanju da odmah pocne sa vezbama, i kao posledica duzeg lezanja leva ruka nije povratila funkciju, dok noga funkcionise oko 10%, pomeranje iz kuka.
  On pije antidepresiv zoloft 25ml, epilev 750ml, aspirin, atoris i glukofaz, stim da su mu rezultati holesterola i secera sada u normali. Pritisak mu je u normali. Govor malo otezan ali nista zabrinjavajuce, pamcenje jako dobro.
  Kardiolog nam je preporucio aminalon, dok njegov neurolog nije izneo misljenje o istom. Mi smo kupili lek pa me interesuje da li se moze koristiti sa gore navedenim lekovima.
  Hvala

  • Poštovana Jasmina,
   Aminalon tablete se jedino ne preporučuju sa lekovima iz grupe Benzodiazepina ( Bensedin, Bromazepam, Lorazepam, Lexilium).
   Naša preporuka je da se uzima 3×1 tableta dnevno 2 meseca u kontinuitetu nakon čega se pravi pauza.

 20. Ocenjeno 5 od 5

  Moja mama pije aminalnon (po savetu neurologa) ali je pije i bromazepam, sada pije lorazepam (prepisan od strane psihijatra) koji je upoznat inače sa svom njenom terapijom, takodje pije i Pradaxu 110, da li sme nastaviti da pije aminalon i šta sme od antidepresiva da pije onda, hvala na odgovoru?

  • Poštovani Dragane, Aminalon se ne uzima uz lekove iz grupe Benzodiazepina ( Bensedin, Lorazepam, Diazepam, Lexilium ) zbog eventualne nesanice koju kombinacija može da izazove. Antidepresivi mogu da se konzumiraju uz Aminalon.

 21. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani, da li Aminalon može da se pije uz lek Xanax 0,5mg? Hvala na odgovoru

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod