Balzam za rane – Hitna pomoć sa bokvicom

Balzam za rane – Hitna pomoć sa bokvicom

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 ocena korisnika)

620 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

Balzam za rane – Hitna pomoć sa bokvicom je visokoefikasno sredstvo od lekovitih biljaka za zarastanje površinskih povreda kože: ogrebotina, poderotina, posekotina, oguljotina, opekotina. Sprečava pojavu novih infekcija, gnojenje i pojavu ožiljaka.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 35 ml

Nema na zalihama

Kategorija: Oznaka:
000

Balzam za rane – Hitna pomoć sa bokvicom je visokoefikasno sredstvo od lekovitih biljaka za zarastanje površinskih povreda kože: ogrebotina, poderotina, posekotina, oguljotina, opekotina ( u tom smislu i opekotina od sunca), iritirane kože, posle ujeda insekata. Poseduje veliko regenerativno i baktericidno dejstvo. Smiruje bol i osećaj pečenja, smanjuje svrab. Sprečava pojavu novih infekcija, gnojenje i pojavu ožiljaka. Štiti od agresivnog uticaja spoljnih faktora. Sprečava formiranje pukotina  i dekubitisa.

Faktori koji otežavaju zarastanje rana:

 • nastanak infekcije i razvoj upale
 • dijabetes
 • upotreba lekova (steroidi, imunosupresori)
 • hemoterapija
 • alkohol
 • sunčevo zračenje

Zapamtite: Svaka i najmanja ranica na koži može biti put za infekciju i razvoj abscesa, flegmone, sepse. Zato je važno koristiti Balzam za rane – Hitna pomoć sa bokvicom kako bi se predupredile infekcije i ubrzao proces zarastanja.

Dejstva i efektivnost balzama za rane – Hitna pomoć sa bokvicom

Balzam za rane – Hitna pomoć sa bokvicom stvara fiziološke uslove za brzo zarastanje površinskih rana bez pojave ožiljaka na koži. Ispoljava antiseptičko dejstvo, aktivira lokalne faktore zaštite kože, normalizuje ćelijski metabolizam, ubrzava put i umnožavanje bazalnog sloja, neutrališe dejstvo slobodnih radikala koji usporavaju proces zarastanja rana, povećava protok vlakana kolagena. Poboljšava snabdevanje krvlju i ishranu kiseonikom ćelija kože, sprečava razvoj atrofijskih procesa u njoj.

SASTAV balzama za rane – Hitna pomoć sa bokvicom

Bokvica (Plantago)

Prirodni baktericidi bokvice ispoljavaju moćno protivupalno, regenerišuće, protivotočno i analgetsko dejstvo, dovodeći do ubrzane epitelizacije i zarastanje rana. Bokvica se uspešno primenjuje za lečenje rana koje su loše zarasle, čireva, flegmona, sprečava razvoj opasnih mikroba, čak i onih izuzetno opasnih, kao što su hemolitički streptokok, Pseudomonas aeruginosa, proteina, stafilokoka.

D-pantenol (deksapantenol, D-Panthenol)

D-pantenol stimuliše regeneraciju tkiva, normalizuje ćelijski metabolizam, aktivira razmenu kolagena i povećava protok kolagenskih vlakana, ispoljava protivupalno dejstvo. Zahvaljujući hidrofilnosti, prodire u sve slojeve kože, značajno ubrzavajući njeno izlečenje.

Aloje vera (Aloe Vera)

Aloje vera je jedno od najboljih protivupalnih, antiseptičih sredstava za zarastanje rana. Kao sredstvo za lečenje poznato je preko tri hiljade godina. Sadrži biogene stimulatore koji ubrzavaju obnavljanje ćelija i regeneraciju tkiva.

Ulja pasjeg trna

Ulja pasjeg trna sadrži visoke koncetracije esencijalnih masnih kiselina, koje štite ćelijske membrane od dejstva slobodnih radikala, stimulišu protivupalne mehanizme (sinteza prostaglandina), i pomažu regeneraciju kože bez obrazovanja ožiljaka.

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

35 ml

Ocene(2)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Da li ovaj preparat pomaze kod urastanja dlaka i cireva?

  • Poštovana Milena, možda je bolje da koristite Malavit gel u toj upalnoj fazi, kasnije mozete zaživitelj za brzi oporavak i zarastanje. Malavit je proizvod koji deluje kao antiseptik i smanjuje upalni proces može se koristiti i kod upale desni i posekotina.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod