BIOČAGA
Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 ocena korisnika)

3.450 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

Ruski preparat BIOČAGA napravljen je od gljive koja raste na brezi.

 • Podiže imunitet.
 • Smanjuje nivo šečera u krvi.
 • Normalizuje procese varenja, značajno pomaže kao dodatak osnovnoj terapiji kod lečenja gastrointestinalnih oboljenja.
 • Tonizira organizam.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 13 gr. (100 doza)

000

Biočaga iz SibiraU Pribajkalu, pod robnom markom Bajkalska legenda proizvodi se jedinstveni prirodni koncentrat gljive čage – sublimirani ekstrakt – BIOČAGA.

Sastav preparata BIOČAGA

100% ekstrakt čage. Ne sadrži nikakve dodatne aditive. Proizvodi se na niskim temperaturama Sibira kako bi se očuvala sva lekovita svojstva gljive.

ČAGA (lat. Inontus Obliquus) je gljiva koja parazitira na stablima bele breze.

Zbog izuzetno korisnog dejstva na ljudsko zdravlje svrstana je u zvaničnu državnu dokumentaciju širom sveta. Od strane FDA (SAD) klasifikovana je kao dodatak ishrani, a od strane WTO (Evropa) i u farmakopeji Ruske Federacije registrovana je kao lekovita gljiva koja se koristi u medicinske svrhe.

Postojbina čage je Sibir, odakle se ova gljiva postepeno svugde nastanila. Čaga koja se sakuplja u Pribajkalskim šumama ima najjača lekovita svojstva. To je najverovatnije uslovljeno klimatskim prilikama koje vladaju u tim oblastima, surovim zimama sa naglim i velikim promenama temperature do ekstremnih vrednosti.

Preporučena primena ČAGE

 • Za prevenciju onkoloških obolenja.
 • Kao sredstvo koje poboljšava opšte stanje bolesnika (otklanja intoksikaciju, ublažava bol, povećava apetit, poboljšava san, normalizuje rad crevnog trakta).
 • Kao imunomodulator (povećava odbrambenu sposobnost organizma protiv virusnih, mikrobnih i gljivičnih agenasa)
 • Kod astenije, uključujući i stanja posle operacija, povreda i teških bolesti.
 • Za čišćenje organizma – izbacuje iz organizma toksine, radionuklide i teške metale. Poboljšava stanja kod trovanja hranom, alkoholom.
 • Za korigovanje deficita mikroelemenata (posebno kalijuma i magnezijuma), za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže.
 • Kod zatvora i grčeva u crevima.

Čaga se može koristiti kao pomoćno sredstvo zajedno sa standardnom terapijom u lečenju:

 • Gastritisa
 • Čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu
 • Diskinezije žučne kese i creva hipomotornog tipa
 • Dijabetesa i intolerancije na glukozu (preddijabetesa)

Lokalno se čaga koristi

 • U tretmanu razderotina i posekotina – posipanjem praška čage sprečava se infekcija rane.
 • U stomatologiji: ispiranje kod paradontoze, paradontitisa, stomatitisa, direktna aplikacija u džep.

Svojstva organskih komponenata ČAGE

Osnovne aktivne komponente čage su hromogene supstance ili kompleks hromogenih supstanci, koje su rastvorljive u vodi. Kompleks hromogenih supstanci se sastoji od fenol-aldehida, polifenola, oksifenil-karbonskih kiselina i hinona. Hromogene supstance koje su rastvorljive u vodi, steroidna jedinjenja i alkaloidi ispoljavaju protivtumorno dejstvo. Tanini iz sastava čage deluju protivupalno. Lokalno aplicirana čaga moze da dovede do hemostaze (zaustavljanja krvarenja) zahvaljujući sastavu tanina. Fitoncidi obezbeđuju antimikrobno dejstvo. Zbog flavonoida čage proizvod ima antioksidativno, protivupalno, spazmolitičko, diuretičko dejstvo i pospešuje lučenje žuči. Melanin doprinosi stimulaciji procesa razmene materija u organizmu, ima protivupalni i regenerativni efekat.

Svojstva neorganskih komponenata ČAGE

Čaga sadrži veliku količinu mikroelemenata: kalijum, magnezijum, mangan, cink, soli silicijuma, kalcijum, kobalt, bakar, natrijum, nikl, srebro, germanijum 132… Posebno su u čagi zastupljeni kalijum i magnezijum, što je važno kod kardiovaskularnih bolesti, kao i za ponovno uspostavljanje elektrolitske ravnoteže organizma nakon trovanja hranom i drugih stanja praćenih povraćanjem i prolivom.

Kontraindikacije

Individualna intolerancija, trudnoća i dojenje.

Način primene

1 – 2 merne kašičice rastvoriti u 100-200 ml vode. Ukoliko se koristi voda iz česme, prokuvati, potom ohladiti na 50 stepeni C.

Odrasli: 2-4 puta na dan 30 minuta pre ili sat i po nakon jela.

Biočaga u čaši

 

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

13 gr. (100 doza)

Ocene(2)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Da li biste mogli da mi preporucite najbolji proizvod za podizanje imuniteta?

  • Poštovana Tina, Biočaga je dobar preparat za podizanje imuniteta. Možete ga kombinovati sa bilo kojom terapijom ukoliko je imate. Dužina terapije zavisi od vašeg zdravstvenog stanja. Preporuka je da se pije 3 meseca u kontinuitetu, ako je tezi pad imuniteta preporučuje se duža upotreba.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod