ČAGA čaj
Rated 5.00 out of 5 based on 8 customer ratings
(8 ocena korisnika)

670 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

SIBIRSKA ČAGA ima antioksidativna svojstva, normalizuje metabolizam, koristi se za imuni sistem, digestivni trakt i u stanjima stresa.

Pakovanje: 50 g

Zemlja porekla: Ruska federacija

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 gr.

Nema na zalihama

000

O SIBIRSKOJ ČAGI

Čaga je parazitska gljiva, koja raste na ruskim brezama. Nazivaju je parazitom, jer upija sve što je sadržano u korenju, stablu i granama breze i sve te lekovite supstance daje ljudima. Raste na visini između 10-30 metara, što predstavlja izazov za specijalno obučene ljude, koji je sakupljaju. Obično raste u severnim krajevima Sibira u klimatskim zonama gde se temperatura spušta do -40° C. Ima izgled crne ispucale mase, nepravilnog oblika. Sibirska divlja čaga se „bere“ nakon određenog broja godina parazitiranja na drvetu breze, obično oko 25 godine, kada je najlekovitija. Tek tada količina lekovitih supstanci dolazi do visokog nivoa. Kroz taj dugi period „sazrevanja“, lekovite supstance iz Čage postale su izuzetno male molekularne strukture, što im omogućava brzu i celovitu apsorbciju u organizmu. Ova izuzetna medicinska gljiva sadrži preko 200 nutritivnih supstanci.

Čaga je bogata: aminokiselinama, enzimima, mineralima u tragovima (bakar, selen, cink, mangan, gvožđe, germanijum), mineralima: magnezijum, kalcijum, kalijum, natrijum, fosforom, vitaminima B1, B2, B5, vitaminom K,vitaminom D2 ili ergosterolom, kojeg druge biljke inače nemaju. Takođe, ona je moćan izvor više vrsta polisaharida, beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SOD enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline.

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

50 gr.

Ocene(14)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Nešto najbolje za zdravlje iz prirode

 2. Ocenjeno 5 od 5

  Како се чај користи и колико траје једно паковање?

  • Poštovani Zdravko, jednu kafenu kašičicu prelijete sa 100 ml vrele vode i i stavite da odstoji 2 h, nakon toga pijete 2x dnevno. Imate 100 grama čaja u pakovanju oko 5 do 7 dana može da Vam traje jedna kutija.

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Da li je preporučljivo kod pacijenata sa akutnom leukemijom..

  • Poštovana Milice, Čaga čaj je najslabija varijanta čage. Preporučila bih vam Granday Chagu, to je čaga sa kordicepsom,reiši i listom sibirske jele.. Pije se kao čaj 3x dnevno.

 4. Ocenjeno 5 od 5

  Da li imate neko veće pakovanje ovog čaja?

  • Poštovani Bratislave, imamo samo pakovanje od 50 grama. Ostale proizvode na bazi čage možete pogledati ovde: Proizvodi od ČAGE

 5. Ocenjeno 5 od 5

  Da li je ovaj caj dobar za ucecanu slezinu?

  • Poštovana Tamara, uvećana slezina može biti od neke virusne infekcije. Čaga Vam može samo pomoći da podignete imunološku odbranu, ne može uticati da se slezina smanji. Vi radi opšteg zdravlja možete piti čagu.

 6. Ocenjeno 5 od 5

  Pozdrav, da li je potrebno da se caj procedi kad se prelije sa 100ml vrele vode ili se sve pije??

  • Poštovani Filipe, čaj prelijete sa 100 ml ključale vode, ostavite 2-3h da stoji. Ne morate da cedite popijete samo tečni deo jer se čaga istaloži na dnu šolje.

 7. Ocenjeno 5 od 5

  Da li ova gljiva pomaze tumoru na mozdanom stablom ?!Da li je kapsula u vidu ulja?

  • Poštovani Branislave, Čaga je pre svega za podizanje imuniteta, da se ojača organizam da bi se sam lakše izborio sa bolešću.Pored toga ima svojstva da ubija kancerogene ćelije i da smanjuje tumor markere. Može se primenjivati kod svih vrsta tumora, dužina primene i efekat zavise od trenutnog stanja pacijenta. U unutrašnjosti kapsule je prah, ako na to mislite, a ne ulje. Ako osoba nije u mogućnosti da proguta kapsulu postoji Čaga u obliku praha ili čaja.

 8. Ocenjeno 5 od 5

  IZUZETAN ZNAM IZ ISKUSTVA

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod