ČAGA – prah

ČAGA – prah

Rated 4.75 out of 5 based on 8 customer ratings
(8 ocena korisnika)

1.350 RSD

Ocenjeno 4.75 od 5

SIBIRSKA ČAGA je najjači poznati antioksidans. Biljke poput aronije i godži bobica nisu joj ni blizu po antioksidativnim vrednostima. Čaga normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 20 kesica

Nema na zalihama

000

LEKOVITA SVOJSTVA SIBIRSKE ČAGE

Utvrđeno je da je sibirska čaga efikasna i pomaže kod:

 • Gastritisa,čira i kolitisa
 • Bolova u stomaku
 • Heliko bakterije i kandide
 • Protiv upala
 • Kiselosti organizma
 • Kožnih bolesti (psorijaza i ekscemi)
 • Bolesti kostiju
 • Onkoloških bolesti
 • Poboljšanja apetita i sna
 • Ublažavanja negativnih pojava hemoterapije
 • Bolesti nervnog sistema (alchajmer,parkins,depresija)
 • Skidanje lošeg holesterola
 • Hroničnog umora
 • Za jačanje imuniteta
 • Reguliše nivo šećera u krvi
 • Smanjivanje gihta
 • Odličan izvor antioksidativnih enzima
 • Reguliše krvni pritisak
 • Reguliše rad srca
 • Prirodni izvor melanina za lep izgled i zdravlje kože

O SIBIRSKOJ ČAGI

Čaga je parazitska gljiva, koja raste na ruskim brezama. Nazivaju je parazitom, jer upija sve što je sadržano u korenju, stablu i granama breze i sve te lekovite supstance daje ljudima. Raste na visini između 10-30 metara, što predstavlja izazov za specijalno obučene ljude, koji je sakupljaju. Obično raste u severnim krajevima Sibira u klimatskim zonama gde se temperatura spušta do -40° C. Ima izgled crne ispucale mase, nepravilnog oblika. Sibirska divlja čaga se „bere“ nakon određenog broja godina parazitiranja na drvetu breze, obično oko 25 godine, kada je najlekovitija. Tek tada količina lekovitih supstanci dolazi do visokog nivoa, toliko potrebnog za ugroženo zdravlje svih nas. Kroz taj dugi period „sazrevanja“, lekovite supstance iz Čage postale su izuzetno male molekularne strukture, što omogućuje brzu i celovitu apsorbciju u naš organizam. Ova izuzetna medicinska gljiva sadrži preko 200 nutritivnih supstanci.

Čaga je bogata: aminokiselinama, enzimima, mineralima u tragovima (bakar, selen, cink, mangan, gvožđe, germanijum), mineralima: magnezijum, kalcijum, kalijum, natrijum, fosforom, vitaminima B1, B2, B5, vitaminom K, vitaminom D2 ili ergosterolom, kojeg druge biljke inače nemaju. Nadalje, ona je moćan izvor više vrsta polisaharida, beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SOD enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline.

Svetski poznata ličnost, čuveni ruski disident i nobelovac Aleksandar Solženjicin, čovek koji je od komunističkog idealizma prešao trnovit put ka duhovnosti, uveo je Čagu u zapadni svet kroz svoj roman „Odeljenje za rak“, objavljen 1969. godine. U ovom dirljivom autobiografskom delu možemo pročitati mučnu potragu političkih disidenata, obolelih od raka, koji očajnički pokušavaju da pronađu lek. Lekar, koji im je davao klasičnu medicinsku terapiju u maloj bolnici, slučajno je uočio da seljaci iz obližnjeg sela nikada ne obolevaju od ove teške bolesti, a jedinu razliku u odnosu na druge ljude, pronašao je u tome, što seljani piju čaj od praha Čage, pošto nemaju novca da kupe pravi biljni čaj. Budući da nije bio siguran u rezultat lečenja, lekar je svojim pacijentima uz redovnu hemoterapiju uveo i čaj od praha Čage, što je Solženjicina izvuklo iz kandži najteže bolesti, iz poslednjeg stadijuma raka i izvelo u novi život, koji je trajao još 55 godina (1918-2008), što je pisac u knjizi detaljno napisao. O ovoj moćnoj gljivi pisali su i Sbitnjeva Evgenija, knjiga pod imenom „Čaga gljiva protiv 100 bolesti“, pisac Danilov Nikolaj Ilarionovič „Lekovita Čaga“, zatim knjiga o najnovijim naučnim istraživanjima i kliničkim ispitivanjima, pod naslovom „Čaga – gljiva senzacija“, čiji je autor najčuvenija doktorka fungi-terapeut Irina Filipova, inače autorka lepeze knjiga o lekovitim gljivama. Preparati od Čage danas se proizvode u različitim formama: ekstrakt u kapsulama i u suvom prahu, običnom mlevenom suvom čaju. Razlika je u tome, što je čaj obična osušena Čaga, a ekstrakt Čage koncentrat biološki aktivnih supstanci, izvučenih iz tela ploda Čage i ima jačinu nekoliko desetina puta veću u odnosu na običan čaj.

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

20 kesica

Ocene(16)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Svidaju mi se preparati. Da li ima neki preparat koji je dobar za lifne zljezde? Hvala

 2. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani, ima li neki preparat za miome?

  • Poštovana, samo kod hormon zavistnog mioma imamo preparat Mladomaston koji služi kao prevencija onkoloških oboljenja kod žena.

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani,da li uspesno resava candidu u grlu i crevima?

  • Poštovana, trebalo bi da rešava uspešno ali bi moralo da se pije u dužem vremenskom intervalu. Možda 2 meseca, zavisi od stanja, broja kolonija, načina ishrane i ostalog. Možete se dodatno posavetovati sa nama, a na stranici KONTAKT imate naš telefon kao i radno vreme.

 4. Ocenjeno 5 od 5

  Divni ste svi ja pijem prah od čage za gastritis i heliko bakteriju koliko dugo trba da pijem a pijem tek prvu kutiju

  • Poštovana Lela, Čagu u prahu trebalo bi da da pijete minimum mesec dana, 2x po jednu kesicu dnevno. Možete je piti i duže (2-3 meseca).

 5. Ocenjeno 5 od 5

  Da li ovu gljivu mogi o deca uzimati za imunitet..3 i 6 godina?

  • Poštovana Aleksandra, nije preporučljiva čaga za decu tog uzrasta.
   Mi još uvek nemamo ništa drugo za decu osim Sorokotravnika, to je med sa 40 različitih trava.

 6. Ocenjeno 3 od 5

  Citam sve napisano I nije mi uopste jasno – da li je najbolje piti Caga tablete, Caga prah, Caga caj ili Carsku cagu??? Bila bih vam jako zahvalna na objasnjenju.

  • Poštovana Tanja, zbog čega želite da pijete čagu? Samo radi podizanja imuniteta ili imate zdravstveni problem? Na osnovu toga ćemo Vam preporučiti šta bi bilo najbolje za vas. Ako je za imunitet možete piti u zavisnosti šta Vam je udobnije. Svakako nam pišite sa stranice Kontakt pa ćemo dati savet. Takođe, možete se konsultovati i telefonom: 011/2466-871.

 7. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani,
  Moje ime je Dragana i bila bih Vam zahvalna ako bi porazgovarali sa mnom o Anastasiji, devojcica koja ima 3.5 godine. Ima dijagnozu dijabetes tip 1 od aprila 2017 godine, koristila je insulin do juna i prestali da ga koristi. Hba1c ( tromesečni secer) = 5.9
  Prosečna glikemija = 6.8
  Roditelji ishranom pokušavaju da održe šećer normalnim .
  Trenutno ne koriste insulin. Do skoro su je hranili povrćem, vocem, kostunjavi plodovi- bez hrane životinjskog porekla
  Od januara su uključili piletinu i ribu.
  Koriste razne čajeve i suplemente i sve što smatraju zdravim( npr: vitamin D, čaj od koprive, kril oil, ulje crnog kumina itd)

  Mnogo cenim vas odgovor i radujem se tome,

  S’postovanjem,
  Dragana Ignjatovic

  • Poštovana Dragana, mi kod tako male dece uvek savetujemo da se roditelji konsultuju sa pedijatrom ili u Vasem slučaju sa endokrinologom koji Vam vodi devojčicu. Ulja koja ste naveli su vrlo korisna za organizam ali treba da smanjite doze i da prilagodite Vašem detetu, svi ovi proizvodi su namenjeni za odrasle i mi ih ne preporučujemo za decu. Isto važi i za Biodihidrokvercetin, koji se najčešće preporučuje kod oštećenja krvnih sudova. Ako Vam treba neki savet ili dodatna informacija Vi nas pozovite naš broj telefona je 011/24 66 871.

 8. Ocenjeno 5 od 5

  Posšovani, imam apsolutno poverenje u malu rusku apoteku pa bih đelela da koristim neke od proizvoda. Molim za vaš savet. Moj problem je sledeći: kada u izvesnom periodu jedem veće količine hrane javi mi se zastoj u radu organa zavarenje, gasovi i opstipacija. Pregledom fecesa ustanovljeno je da su nesvarene masti, belančevine i vlakna. Posle dijetiranja stanje se popravi ali to traje tri nedelje. Veoma je neprojatno i graniči se sa bolju. Šta mi preporučujete da koristim?
  S poštovanjem,
  Mira

  • Poštovana Miro,
   Čaga je dobar izbor jer pored toga što deluje kao imunomodulator ,zahvaljujući betulinskoj kiselini koju sadrži jako blagotvorno deluje na digestivni trakt(opstipacija,gastritis,grčevi).
   Gastrokalm Maksi je fitokomleks koji ima za cilj da pomogne boljem funkcionisanju želudačno-crevnog trakta,efikasno deluje protiv spazma,umanjuje ,sprečava bol,reguliše Ph vrednost želudačnog soka,poboljšava proces varenja,sprečava rast i razmnožavanje gljivica i bakterija(kandida,helikobakter). Ova dva preparata možete koristiti odvojeno ili u kombinaciji.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod