CELEBNAJA ČAGA – Snažna podrška imunitetu

CELEBNAJA ČAGA – Snažna podrška imunitetu

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 ocena korisnika)

600 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

Celebnaja Čaga je monoflorni ruski fitočaj altajskih planina. Gljiva ČAGA u sebe nagomilava lekovite sastojke iz korena, stabla i grana breze, a sadrži veliki broj nutritivnih supstanci izuzetne vrednosti.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 gr.

000

ČAGA je gljiva koja raste na stablu breze. Svojevremeno u bivšem SSSR-u ministarstvo zdravlja je propisalo da čagu upotrebljavaju sportisti, astronauti kao i sve osobe izložene intenzivnom psihofizičkom naporu kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Gljiva ČAGA na drvetu breze

Gljiva ČAGA na drvetu breze

Sve veća potražnja za visokvalitetnom čagom dovodi do smanjenja zaliha odgovarajućih u medicinskom smislu (gljiva starijih od 20 god.) i pogodnih za tretman i prevenciju oboljenja.

Fabrika farmaceutskih preparata Galen, jedna od najpoznatijih na Altaju, prepoznatljiva pre svega po kvalitetu čage i visokom nivou farmakološki aktivnih supstanca u istoj.

 

Terapijske indikacije

Prema naučnim saznanjima i studijama zapažena je efikasnost čage u sledećim slučajevima:

 • Deficit imuniteta;
 • Hemo i radio terapije;
 • Oboljenja jetre;
 • Anemija;
 • Kandidijaza;
 • Dijabetes;
 • Oboljenja gastro-enterološkog sistema;
 • Hronični upalni procesi;
 • Psorijaza;
 • Ekcemi;
 • Imuna i autoimuna oboljenja.

Sastav CELEBNAJE ČAGE

Divlja sibirska čaga (Inonotus obliquus) kontrolisane starosti usitnjena po proizvođačkoj specifikaciji.

Sibirska divlja čaga se bere nakon određene starosti, najčešće posle 20 godina, kada postaje lekovita i primenljiva u medicinske svrhe. Tek nakon dvadeset godina stvara se koncentracija lekovitih supstanci, neophodnog farmakološkog nivoa.

Čaga je bogata je polisaharidima, a pre svega sadržajem beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola, trametenolične kiseline, SOD enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline u čagi.

Betulinska kiselina ima svojstvo da utiče na formirane tumorske promene i istovremeno čuva vitalnost i funkciju zdravih ćelija. Najbolje je primenjivati je preventivno.

Način primene

1 ravnu kafenu kašičicu preliti 2dl kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Shodno potrebi doza se može povećati.

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog čaja 3 meseca, nekoliko puta godišnje. Period upotrebe se može produžiti u zavisnosti od vrste i obima oboljenja koje se tretira.

Kontraidikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od sastojaka gljive. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) potrebno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju.

Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Additional information

Pakovanje

50 gr.

Proizvođač

Ocene(1)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Izuzetan, pije ga cela moja porodica. Odličan za imunitet, pomaže kod gastritisa, opšte stanje organizma bolje

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod