CigaPan za decu – 200 mg

CigaPan za decu – 200 mg

1.650 RSD2.630 RSD

CigaPan tablete za decu 200 mg je dodatak ishrani sa prahom rogova severnog jelena.

30/60 tableta

Aktivni sastojci (1 tableta): Sterilisan prah rogova severnog jelena 200 mg, kalcijum 26 mg.

Aktivni sastojci (2 tablete): Sterilisan prah rogova severnog jelena 400 mg, kalcijum 52 mg.

Način upotrebe: Deca od 3 do 7 godina po 1 tableta jednom dnevno u toku jela; Deca preko 7 godina po 2 tablete jednom dnevno u toku jela. Uzimati 1-2 meseca. Preporučuje se ponoviti nakon 2-3 meseca.

Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu. Proizvod nije namenjen deci ispod 3 godine, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke. Pre upotrebe konsultovati se sa lekarom.

PAKOVANJE 30 tableta: 1.650 RSD
PAKOVANJE 60 tableta: 2.630 RSD
Izaberite pakovanje koje želite da poručite:

Više o proizvodu pročitajte OVDE

Ukloni
000

CigaPan je dostupan u 2 verzije:

CigaPan za decu i za odrasle se razlikuju samo u dizajnu pakovanja, obliku i doziranju, sastav je potpuno isti – prah rogova Severnog jelena.

Efikasnost i bezbednost upotrebe CIGAPAN-a u pedijatrijskoj praksi je potvrđena kliničkim ispitivanjima vršenim u MNII Pedijatrije i dečije hirurgije MZ RF i Opštinskoj ustanovi za očuvanje zdravlja «Voljskaja dečija bolnica» MZ RF.

Prah rogova Severnog jelena sadrži (µg/200 mg):

Makroelemente i mikroelemente :

Kalcijum (>26000) i fosfor(<12000) su sadržani u obliku hidroksiapatita u kompleksu sa oseinom. Visok nivo biodostupnosti kalcijuma – 75%!

Hidroksiapatit je izvor kalcijuma i fosfora, koji su neophodni za mineralizaciju kostiju, učestvuju u formiranju koštanog tkiva, mineralizaciji zuba, koagulaciji krvi, u regulisanju procesa nervne provodljivosti i kontrakcije mišića, kao podrška stabilnosti rada srca; neophodni su za normalno funkcionisanje nervnog sistema, bubrega i drugih organa. Fosfor ulazi u sastav ATP (adenozin trifosfat) – glavnog izvora energije u organizmu.

Osein je organska komponenta koštanog tkiva, izvor IGF (insulinu sličan faktor rasta)  I i II i drugih faktora rasta (kolagena, koštanih morfogenih belančevina).

Hrom (≤1,2) učestvuje u razmeni ugljenih hidrata, procesu sinteze insulina, stimuliše apsorpciju glukoze u mišićnom tkivu.

Silicijum (≥680) ima važnu ulogu u formiranju vezivnog i hrskavičnog tkiva, utiče na jačanje ćelija kože, kose, noktiju. Učestvuje u mineralizaciji kostiju i zuba. Igra važnu ulogu u održavanju normalnog funkcionisanja stanja kardiovaskularnog sistema, utičući na celovitost i elastičnost zidova krvnih sudova.

Bor (≤48) reguliše aktivnost paratireoidnog hormona, razmenu kalcijuma, magnezijuma, fosfora i holekalciferola, učestvuje u korekciji imunološkog statusa.

Molibden (≤0,5) doprinosi normalnom metabolizmu ugljenih hidrata i masti. Neophodan je za prevenciju anemije, impotencije; sprečava poremećaj razmene minerala, karijes.

Selen (≤0,4) ima izražena antioksidantna svojstva; stimuliše stvaranje antitela, povećavajući zaštitu organizma od infektivnih oboljenja, uključujući i prehlade. Učestvuje u eritropoezi.

Vanadijum (≤0,2) inhibira sintezu holesterola, smanjuje rizik od razvoja ateroskleroze.

Kobalt (≤0,2) ulazi u sastav vitamina B12, neophodan je za sintezi hemoglobina. Učestvuje u razmeni masnih kiselina i ugljenih hidrata.

i drugi neophodni elementi.

CigaPan nije toksičan, antimutagen je, nema štetnog dejstva. Ocenjivanje potencijalne sposobnosti Cigapana da izaziva toksične efekte i neželjene posledice (mutagene, embriotropne i dr.) je pokazalo potpunu bezbednost njegove upotrebe.

Bez obzira na to, što se većina bioaktivnih materija u prahu rogova severnog jelena nalazi u malim biološkim koncentracijama, oni su neophodni kao sastavni deo razmene materije, katalizatori biohemijskih procesa, i imaju važnu ulogu u funkcionisanju i adaptaciji organizma.

CigaPan doprinosi:

  • jačanju organizma;
  • podizanju životnog tonusa i radne sposobnosti;
  • boljoj antioksidantnoj aktivnosti;
  • povećanju adaptogenih resursa;
  • normalizaciji razmene materija;

Dodatne informacije

Pakovanje

30 tableta, 60 tableta

Proizvođač

Ocene(0)

Još uvek nema ocena.

Dodajte ocenu

Ocenite prvi “CigaPan za decu – 200 mg”