DIMSTOP – Pomoć u odvikavanju od pušenja

DIMSTOP – Pomoć u odvikavanju od pušenja

1.190 RSD

Ruski fitočaj – DIMSTOP namenjen je pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 30 briketa

Broj artikla: 8606108480069 Kategorija: Oznaka:
000

Pušenje i duvanski dim

Duvan sadrži više od 4000 štetnih supstanci, a za 50 je dokazano da imaju kancerogena svojstva. Pušenje duvana je faktor rizika za nastajanje mnogih bolesti (bolesti disajnih organa, kardiovaskularne bolesti; pušenje negativno utiče na reproduktivno zdravlje…). Pored aktivne upotrebe duvana, pasivno pušenje nije ništa manje opasno, jer duvanski dim sadrži iste toksične elemente koje pušač udiše kroz cigaretu, a neke čak i u većoj koncentraciji. Efekti duvanskog dima se sabiraju tokom celog života, zbog toga što su mnogim hemijskim jedinjenjima iz duvanskog dima potrebne godine da se eliminišu iz organizma. Zato i nije čudo što je pušenje drugi po redu uzrok smrti u svetu.

Suština odvikavanja od pušenja je promena načina ponašanja i usvajanje zdravijih životnih stilova: ishrana, kretanje, dobar san… U vezi sa tim, ne treba zanemariti ni pomoć prirode u čišćenju organizma od štetnih materija iz duvanskog dima.

DIMSTOP je upravo namenjen pušačima, kao i osobama koje dugo vremena provode u prostorijama ispunjenim duvanskim dimom, odnosno osobama koje spadaju u grupu tzv. pasivnih pušača.

Sastav fitokompleksa DIMSTOP

  • fermentisani zeleni čaj
  • oman
  • eukaliptus okrugli
  • podbel
  • močvarna končara
  • čaga (sibirka medicinska gljiva)
  • japanska sofora.

Esencijalna ulja iz omana i okruglog eukaliptusa deluju protivupalno i podstiču izbacivanje sluzi iz pluća. I podbel deluje protiv upala (antiinflamatorno dejstvo). I jedna i druga biljka poznate su po sposobnosti da čiste i jačaju sistem organa za disanje (respiratorni sistem).

Močvarna končara i japanska sofora (poznata i kao japanski bagrem) poboljšavaju protok limfe u tkivima i organima, što je veoma važno, jer limfni sistem ima značajnu ulogu u pravilnom funkcionisanju imunološkog sistema: zadužen je, između ostalog, za odvođenje konačnih produkata metabolizma iz svih organa i tkiva u telu, a omogućava ćelijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da „stignu“ na mesto gde treba da deluju. Čišćenje limfnog sistem bitno poboljšava rad svih organa u organizmu.

Čaga (sibirka medicinska gljiva)

Čaga deluje preventivno na pojavu tumora , čisti jetru od nagomilanih štetnih materija, poboljšava mikrocirkulaciju, jača imunitet.

Način primene

1 briket preliti sa 1 šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji 5-10 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana).

Za minimalni period korišćenja, preporučuje se primena ovog fitokompleksa 3 meseca, nekoliko puta godišnje. U slučaju potrebe upotreba se može produžiti.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Additional information

Pakovanje

30 briketa

Proizvođač

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “DIMSTOP – Pomoć u odvikavanju od pušenja”