Doktor More – Laminarija maska sa kavijarom morskih ježeva

Doktor More – Laminarija maska sa kavijarom morskih ježeva

290 RSD

Doktor More – EKSTRA MLADOST LAMINARIJA je maska za lice i vrat sa kavijarom morskih ježeva.

Podmlađena lepota – miks 4 u 1:

Podmlađivanje, vlaženje, čišćenje i ishrana kože lica i vrata.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 1 kesica

Nema na zalihama

000

Doktor More – EKSTRA MLADOST LAMINARIJA je maska za lice i vrat sa kavijarom morskih ježeva je jedinstveni proizvod naučnika sa Dalekog istoka zasnovan na neverovatnim osobinama stanovnika morskih dubina.

Laminarija maska ima visok sadržaj alginske kiseline i predstavlja koncentrat vitamina i mikroelemenata koji pogoduju koži i metaboličkim procesima koji se u njoj odvijaju.

Jod postaje katalizator koji povećava brzinu biohemijskih reakcija.

Mineralne soli poboljšavaju održivost ćelija svojim jonskim potencijalom.

Esencijalne aminokiseline podržavaju metabolizam proteina i predstavljaju obnavljajuće faktore za tkiva kože.

Kavijar morskih ježeva

Kavijar morskih ježeva, zahvaljujući aktivnim sastojcima poput polinezasićenih masnih kiselina – omega-3, omega-6, karotenoida, fosfolipida, liposolubilnih vitamina, vitamina B grupe, aminokiselina, doprinosi ishrani kože, usporavanju procesa njenog starenja, poboljšanju regeneracije ćelija kože i povećanju njenog tonusa.

Kako bi se sačuvala maksimalna nutritivna vrednost, svi mikro i makronutrienti sadržani u proizvodu su u suvom obliku. Maska se lako priprema neposredno pre upotrebe.

Indikacije za primenu

 • Čisti, hrani, otvara blokirane lojne žlezde, obnavlja metaboličke i stimuliše regenerativne procese u koži, koži daje prirodnu zdravu boju, smanjuje poroznost kože;
 • Štiti od štetnih uticaja spoljašnje sredine;
 • Smanjuje znake upalnih procesa na koži, sprečava pojavu finih bora.

Osnovni sastojci

Natrijum alginat iz morske trave Laminaria, kavijar morskih ježeva (suv).

Svi sastojci sadržani u gel masci su prirodnog porekla, a njihova kombinacija je prilagođena potrebama kože.

Maska ne sadrži konzervanse, ni sintetičke mirise.

Način upotrebe

Priprema maske

Kesicu praška maske rastvoriti u 100 ml tople, proključale vode, dobro promešati, ostaviti da odstoji 20-40 minuta dok se potpuno ne rastvori, ukoliko je neophodno, dodati još vode kako bi se dobila željena konzistencija gela.

Kako se koristi maska

Očistiti lice, naneti gel masku i ostaviti je na licu 15 minuta, zatim isprati toplom vodom, a ostatak ukloniti maramicom. Preporučuje se intenzivan desetodnevni tretman, a zatim nanositi masku 1-2 puta nedeljno za očuvanje efekta i preventivnu negu kože.

Više o sastojcima maske Doktor More – EKSTRA MLADOST LAMINARIJA:

Laminarija

Laminarija

Laminarija

U Ohotskom moru, između istočne obale Kamčatke, ostrva Sahalin i ruskog primorja, Laminarija, najveća braon alga je učestala.
Rod Laminaria ima oko 30 vrsta, od kojih je najznačajnija Japanska laminarija dužine 2-4m i širine listova od 25-35cm, koja raste u gustim žbunovima, uglavnom na dubinama do 30 metara, na mestima sa konstantnim kretanjem vode, vezujući se za stene i kamenje.
Laminaria (morski kupus) se već dugo smatra proizvodom energije i dugovečnosti, a ubraja se u najomiljenije sastojke orijentalne kuhinje.

Japanska laminarija sadrži aminokiseline, solubilne polisaharide u vezanom obliku (fukoza, manoza, glukoza, manitol), laminarin, fukoidan, lipide, vitamine A, B1, B2 ,B12 , D, askorbinsku kiselinu, derivate hlorofila, karotenoide makro- i mikroelemente (kalijum, magnezijum, kalcijum, natrijum, brom, gvožđe, molibden, mangan, bakar, zink, selen), jod (u organskom biološki raspoloživom obliku koji je neophodan za eliminaciju nedostatka joda u organizmu).

Jod je osnovni sastojak tiroidnih hormona (vodećeg organa u metaboličkom sistemu), koji su neophodni za normalan rast, fizički i mentalni razvoj deteta, počev od prenatalnog perioda i tokom života čoveka.

Laminarija pomaže tako što:

 • vrši detoksikaciju organizma, čisteći ga od radionuklida, teških metala i toksina;
 • snižava ukupni holesterol i trigliceride, čisti krvne sudove (čime smanjuje verovatnoću razvoja ateroskleroze);
 • smanjuje zgrušavanje krvi i sprečava formiranje krvnih ugrušaka;
 • normalizuje funkciju creva, blago oslobađajući od konstipacije;
 • povećava nivo hemoglobina i eritrocita;
 • poboljšava opšte zdravlje, raspoloženje i pamćenje;
 • pomaže da se nosite sa pospanošću i stresom;
 • normalizuje rad tiroidne i polnih žlezda.

Prašak laminarije je deo prirodnog kompleksa Doktor More – SISTEM PROČIŠĆENJA.

Doktor More – SISTEM PROČIŠĆENJA – za čišćenje organizma od toksina i normalizaciju funkcije digestivnog trakta. Prvi korak u normalizaciji telesne težine.

Morski jež

Morski jež

Morski ježevi postoje na Zemlji 500 miliona godina zbog činjenice da su njihova tela naučila da proizvode ogromne količine antioksidanasa i supstanci koje obnavljaju imunološki sistem. Među morskim ježevima nalaze se dugovečni ježevi, čija starost dostiže 200 godina, a njihov organizam se praktično ne razlikuje od mladih.

Kavijar morskih ježeva

Kavijar morskih ježeva je moćan antioksidans koji usporava starenje organizma; koristi se za prevenciju kancera i i smanjuje neželjene efekte tokom zračenja i hemoterapije; poboljšava vid i pamćenje, kao i koncentraciju.

Kavijar morskih ježeva

Kavijar morskih ježeva

Kavijar morskih ježeva sadrži mnoge biološki aktivne supstance (BAS):

 • Fosfolipidi, uključujući lecitin – usporavaju starenje ćelijskih membrana, smanjuju efekte zapaljenja i nekroze u ćelijama jetre, poboljšavaju biohemijske parametre krvi; smanjuju masnu infiltraciju jetre, smanjuju rizik od fibroze i ciroze jetre; obezbećuju ishranu nervnom sistemu čoveka.
 • Lecitin jevitalan za sve ćelije tela: on učestvuje u prenošenju nervnih impulsa, povećava efikasnost, deluje kao hepatoprotektor, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta.
 • Polinezasićene masne kiseline (PUFA) Omega 3 i Omega 6– sprečavaju nastanak aterosklerotskih plakova u krvnim sudovima i formiranje krvnih ugrušaka, što služi kao efektivna prevencija razvoja bolesti kardiovaskularnog sistema.
 • Karotenoidi– utiču na endokrini sistem, regulišu reproduktivne procese.
 • Vitamini A grupe(20 puta više nego u korenu žen šena), B, E, C, D, B1, B2, B12, PP, K1.
 • Makro – i mikroelementi u lako svarljivom obliku:jod, neophodan za rad tiroidne žlezde, gvožđe, bakar, kobalt, kalcijum, kalijum, cink, fosfor.
 • Proteini(18-20%) – sadrže esencijalne aminokiseline, uključujući fenilalanin koji poboljšava vid, pamćenje i pažnju zahvaljujući boljoj transmisiji nervnih impulsa između ćelija.
 • Nukleinske kiseline – sprečavaju starenje organizma i usporavaju procese ćelijske degradacije. Unošenjem dovoljne količine nukleinskih kiselina možete izgledati 10 godina mlađi od svojih godina.

Hidrolizat kavijara morskih ježeva je važna komponenta kompleksa Doktor More – EKSTRA MLADOST.

Doktor More – EKSTRA MLADOST – normalizuje hormonalni balans, podmlađuje organizam, poboljšava metabolizam kalcijuma.

Prednosti kavijara morskih ježeva

Kavijar morskih ježeva je redak delikates ruske trpeze. Međutim, stanovnici Japana godišnje troše najmanje 500 tona kavijara morskih ježeva u njegovom čistom obliku, ali i kao dodatak različitim jelima. Zašto je kavijar morskih ježeva toliko privlačan azijatima?

Naučnici su otkrili da kavijar morskih ježeva sadrži velike količine mikroelemenata i vitamina korisnih za ljude koje morski ježevi sintetišu iz algi. Posebno je tražen kavijar morskih ježeva koji sadrži kompletan skup aminokiselina koje se nesintetišu u ljudskom orgnizmu: treonin, serin, prolin, glicin, alanin, valin, metionin, izoleucin, leucin, tirozin, fenilalanin, histidin, lizin, arginin, triptofan, cistina. Kavijar morskih ježeva je bogat jodom, liposolubilnim vitaminama, A, E, karotenoidima, fosfolipidima. Gonade morskih ježeva su visokoenergetski produkti bogati polinezasićenim masnim kiselinama (PUFA): omega – 3, omega – 6.

Kavijar morskih ježeva preporučili su naučnici Istraživačkog insituta za ishranu pri Ministarstvu zdravlja Ruske Federacije kao terapijski i profilaktički agens za bolesti kancera i izlaganje zračenju. Kavijar morskih ježeva je snažan prirodni imunomodulator koji obezbeđuje normalno funkcionisanje organizma uprkos agresivnim spoljašnjim faktorima. Zbog toga je takav dragoceni proizvod bio uključen u ishranu stanovnika Japana, nakon nuklearnog bombardovanja Hirošime i Nagasakija. Pored toga, kavijar morskih ježeva poboljšava funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, reproduktivnog sistem (povećava potenciju), štitne žlezde i normalizuje krvni pritisak. Kavijar morskih ježeva sa pravom se zove „eliksir“ mladosti. Nije za džabe što u Japanu postoji drevni ritual podmlađivanja organizma, kada svaki stanovnik pre obroka konzumira kavijar morskih ježeva. Što je najvažnije, jedenje kavijara morskih ježeva nema nikakve neželjene efekte.

Additional information

Pakovanje

1 kesica

Proizvođač

Linija proizvoda

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “Doktor More – Laminarija maska sa kavijarom morskih ježeva”