JELENSKI ROGOVI – balzam za zglobove

JELENSKI ROGOVI – balzam za zglobove

900 RSD

Ruski gel balzam Valentina Dikulja JELENSKI ROGOVI efikasno je sredstvo za lokalnu upotrebu kod bolesti zglobova i kičmenog stuba.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 100 ml

Nema na zalihama

000

Jelenski rogovi (mladi rogovi jelena), kao narodno sredstvo dugovečnosti, počeli su se primenjivati veoma davno. Prvi zapis o korišćenju rogova jelena nađen je na svilenom svitku pri iskopavanju hanske grobnice u Kini još 168 g. pre nove ere. Tamo je napisan recept za lečenje više od 50 različitih bolesti, između ostalog i bolesti zglobova. Na istoku ljudi su smatrali da rogovi imaju isceljujuću snagu i smatrali su da je jelen sveta životinja i da zahvaljujući rogovima jelena mogu da žive dugo i da čak u starosti nemaju problema sa zglobovima i da se osećaju apsolutno zdravo. Rogovi se odlikuju efektom podmlađivanja i pomažu da se starost odloži za dvadeset, a nekada i trideset godina.

Za lečenje mnogih bolesti rogovi jelena nemaju analoga po svojoj efikasnosti i njihov lekoviti efekat se očuvava veoma dugo. Primećeno je da rogovi značajno poboljšavaju stanje loko-motornog sistema, leče artrozu i diskus herniju, osteohondrozu i skoliozu, a takođe primećen je i pozitivan uticaj rogova jelena kod ateroskleroze, starosnih promena u mišićima, kostima, zglobovima. Rogovi jelena imaju široko polje delovanja.

Savremena medicina je dokazala da koncentrat od jelenskih rogova sadrži jedinstven sastav mineralnih soli, složena organska jedinjenja, enzime, vitamine i aminokiseline. Pošto su bogati biološki aktivnim supstancama i u svom sastavu imaju samo prirodne komponente, rogovi jelena se smatraju narodnim lekom od mnogih bolesti, no više od svega poznati su po tome što pomažu ljudima da žive dugo, usporavajući procese staranja čovečjeg organizma.

Mnogobrojna klinička ispitivanja su pokazala da primena rogova jelena suštinski obnavlja naše organe, pomažući im da rade duže i do 50 procenata, samim tim produžujući aktivni period našeg života.

Indikacije za upotrebu balzama za zglobove JELENSKI ROGOVI

  • artriti, artroze, bolovi u zglobovima, između ostalog i bolovi povezani sa vremenskim uslovima;
  • osteohondroze i osteoartroze;
  • bolovi u mišićima i grčevi u mišićima;
  • neuralgije, diskus hernije, radikuliti, protruzije,kifoze, bursiti, fibromijalgije;
  • starosne promene u zglobovima, slabljenja tonusa mišića, ograničenih pokreta, bolova pri hodanju.

Lečenje lokomotornog aparata rogovima jelena pokazalo je da je bol smanjena u više od 86%, a da je amplituda pokreta kretanja povećana u 100% posmatranih pacijenata. Rezultati kliničkih ispitivanja su pokazali da je efikasnost primene rogova jelena kod bolesnika sa osteoartrozom više od 90%, sa diskus hernijom – 95%, kod bolesnika sa skoliozom i osteohondrozom – 98%. Primetno snižavanje bolova i poboljšanje zdravlja posle terapija rogovima jelena se oseća oko pola godine. Terapija balzamom rogova jelena izvodi se ili samostalno ili kao dopunsko lečenje lokomotornog sistema. Terapija se može ponavljati 2-3 puta godišnje. Pred početak lečenja lokomotornog aparata balzamom rogova jelena preporučuje se da se obratite lekaru neurologu.

Balzam JELENSKI ROGOVI – efikasno sredstvo za lokalnu upotrebu kod bolesti zglobova i kičmenog stuba proizvod je akademika Valentina Ivanoviča Dikulja (rus. Валентин Иванович Дикуль), specijaliste za bolesti lokomotornog sistema, po brojnim molbama pacijenata.

Posle pažljivog izbora komponenti, dejstvo balzama je usmereno na smanjenje sindroma bola, zapaljenja i otoka nervnih završetaka, poboljšavanje krvotoka i metabolizma problemne oblasti, relaksaciju mišića, a takođe i stimulaciju lokalnog imuniteta. Redovna upotreba balzama pomaže ubrzanom ozdravljenju i oporavku radne sposobnosti, prevenciji komplikacija i recidiva bolesti.

Sastav balzama za zglobove JELENSKI ROGOVI

Mumio je jedan od najjačih biostimulatora, aktivira procese popravke, ubrzava obnovu tkiva kosti i hrskavice, usporava proces starenja zglobova, pomaže smanjenju bolova koji se pojavljuju kod promene vremena. Nekoliko puta pojačava terapijska svojstva lekovitih biljaka.

Kolagen hidrilizat – vlaknasti protein, koji je osnova svih vezivnih tkiva organizma (tetive, hrskavice, kosti, kože itd.) i obezbeđuje njihovu snagu i elastičnost. Pomaže brzu obnovu i jačanje tkiva. Poremećaj sinteze kolagena dovodi do povrede vezivnog aparata, hrskavice, koštanog sistema i pojave bolesti srčanih zalizaka.

Kamfor se dobija iz lišća i drveta kamfornog drveta Ciamomum camphora, koje raste u Indiji i Kini. Kod spoljašnje upotrebe na zglobovima ima antiseptičko, efekat hladi-greje, analgetičko i protivupalno dejstvo, širi krvne sudove i poboljšava ishranu tkiva u neposrednoj blizini zgloba.

Kompleks ekstrakta lekovitog bilja, sastavljen na principu sinergije, pomaže smanjivanju upala, aktivizira procese obnove tkiva, ima antioksidantno, anestetičko i miorelaksirajuće ( relaksacija mišića) dejstvo.

Način primene

Balzam  nanositi na telo laganim kružnim kretanjem u trajanju od 3-5 minuta, do potpunog upijanja  2-3 puta dnevno.

Balzam je namenjen za svakodnevno korišćenje.

Kontraindikacije: Individualna preosetljivost na komponente. Sporednih efekata nije bilo. U slučaju nastanka alergijskih reakcija prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom.

Additional information

Pakovanje

100 ml

Proizvođač

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “JELENSKI ROGOVI – balzam za zglobove”