MastoNorm – Za poboljšanje funkcionalnosti mlečnih žlezda

MastoNorm – Za poboljšanje funkcionalnosti mlečnih žlezda

1.790 RSD

MastoNorm je fitokompleks namenjen ženama, koji se prema ruskom proizvođaču koristi kao pomoćno sredstvo u slučajevima: mastopatije, mastalgije (bolovi u dojkama), predmenstrualnog sindroma i prevencije mastopatije.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 90 kapsula

000

MastoNorm je fitokompleks u kapsuliranom obliku koji doprinosi boljem zdravlju i funkcionisanju mlečnih žlezda.

Koncept korišćenja lekovitog bilja kod oboljenja mlečnih žlezda i ženskih reproduktivnih organa je zasnovan na sposobnosti lekovitog bilja da deluju u vidu regulatora na mnoge funkcije reproduktivnog ženskog sistema. Pre svega je poznata delotvornost lekovitih biljnih supstanci na endokrini sistem, što je od presudnog značaja kada se radi o poremećaju rada mlečnih žlezda jer se njihov rad neposredno reguliše funkcijom žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Sastav

Biljke koje ulaze u sastav kompleksa MastoNorm, imaju umirujuće, antiinflamatorno (antiupalno), blago analgetsko (umanjuju bol) dejstvo.

Delovanje pojedinih komponenti:
Borovaja matka (brdska materica) kao lekovita biljka koristi se za lečenje ginekoloških oboljenja koja su povezana sa upalnim procesima, fibroma materice, steriliteta,neplodnosti, toksikoze, poremećaja ciklusa, adhezija (začepljenja i zapaljenja jajovoda). Poseban hemijski sastav biljke objašnjava njenu široku primenu i izvanredno delovanje kod više navedenih problema. Posebno se aktivno primenjuje u lekarskoj praksi zadnjih dvadeset godina, kada je njena upotreba potvrđena kliničkom primenom. Važna je uloga ove biljke kao regulatora funkcije ednokrinog sistema, t.j. sposobnost regulisanja rada hormonalnog sistema žena.

Ribizla (list) poseduje sposobnost regulisanja dishormonoze (disbalansa rada hormonalnog sistema) koja je uzrok nastanka mastopatije. Takođe ispoljava dekongestivni (umanjuje otečenost) efekat, čime se smanjuje neprijatan osećaj u dojkama.

Preparati dobijeni od šišarki hmelja deluju umirujuće, smanjuju napetost, a primenjuju se i kod ginekoloških oboljenja – poremećaja ciklusa (amenoreje), hipomenstrualnog sindroma koji prati estrogenska insuficijencija jajnika, algodismenoreje.

Crveni koren je izvanredna po hemijskom sastavu i retka endemska biljka Altaja koja poseduje sposobnost regulacije polnih hormona. Unikatna je i kao adaptogen, reguliše rad imunog sistema.

Jurnica deluje umirujuće, smanjuje nervozu i napetost, poboljšava funkcionalnost centralnog nervnog sistema.

Terapijske indikacije

Kao pomoćnu ili osnovnu terapiju lekar ili farmaceut može preporučiti MastoNorm u sledećim stanjima:

  • fibrozno-cistična mastopatija;
  • mastalgija;
  • prevencija mastopatije;
  • mastopatija (displazija dojki);
  • rehabilitacija posle postporođajnog mastitisa;
  • predmenstrualni sindrom.

Fitokomleks MastoNorm može se kombinovati sa ostalim lekovitim biljem, čajevima i lekovima.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti na neke od komponenata proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Način primene

Uobičajena doza označena na pakovanju podrazumeva dozu namenjenu prevenciji nastanka oboljenja.

Ruski proizvođač navodi dozu: 2 kapsule 2-3 puta dnevno, 30 minuta pre jela.

Additional information

Pakovanje

90 kapsula

Proizvođač

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “MastoNorm – Za poboljšanje funkcionalnosti mlečnih žlezda”