MLADOMASTON – za ginekološke probleme

MLADOMASTON – za ginekološke probleme

Rated 4.60 out of 5 based on 20 customer ratings
(20 ocena korisnika)

4.870 RSD

Ocenjeno 4.60 od 5

Mladomaston obavlja aktivnu profilaksu oboljenja dojke i reproduktivnih organa žena. Pomaže pri uspostavljenju ravnoteže polnih hormona.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

000

MLADOMASTON – Ravnoteža polnih hormona

Ruski naučnici dizajnirali su jedinstven preparat čija je uloga stabilizacija nivoa polnih hormona žena, i  za koji ne postoji analog u svetu. Iako nije hormon, Mladomaston na prirodan način reguliše hormonski disbalans estrogena progesterona i prolaktina, te je stoga bezbedan i siguran za upotrebu. Mladomaston omogućava aktivnu profilaksu oboljenja dojke i  genitalne sfere.

Odlaže prevremno starenje organizma, kože, kose, kostiju.

 

Preventivno deluje na oboljenja vezana za nepravilno lučenje polnih hormona žena:

 • oboljenja reproduktivnih organa i dojke
 • gojaznost
 • stvaranja masnih naslaga potkožnog tkiva
 • klimakterične simptome
 • nervoza hormonalne prirode
 • PMS simptome

Indikacije za upotrebu:

 • profilaksa oboljenja dojki
 • profilaksa oboljenja materice i grlića materice
 • mastopatija
 • endometrioza
 • saniranje posledica lečenja sintetskim hormonalnim preparatima
 • miom materice
 • displazija grlića materice
 • klimakterični poremećaji
 • PMS – predmenstrualni sindrom
 • stabilizacija telesne težine
 • odlaganje preranog klimaksa kao i prevremenog starenja organizma
 • preventiva razvoja osteoporoze
 • otklanjanje nervoze u PMS i klimaksu

Sastav: Kaluđerski biber (Vitex agnus castus) ekstrakt, ekstrakt zelenog čaja, indol-3-karbinol, ekstrakt izoflavonoida soje, trans-resveratrol (ekstrakt opne grožđa).

Indol-3-karbinol

Indol-3-karbinol (dobijen ekstrakcijom biljaka iz porodice krstašica) – normalizuje promenu estrogena u organizmu žena. Reč je o sastojku ekstraktovanom iz porodice krstocvetnih  kupusa, koji u organizmu deluje kao snažan antioksidans  i vrši detoksikaciju.

Epigalokatehin galat – iz ekstrakta zelenog čaja

Epigalokatehin galat (dobija se iz ekstrakta zelenog čaja) – je važan polifenolski spoj (sekundarna biljna materija) zelenog čaja. Polifenoli imaju biohemijska svojstva koja sprečavaju degeneraciju ćelije i njeno širenje. Svojstva se nazivaju antimutagena i antiproliferacijska. Polifenoli su osim toga snažni antioksidansi koji neutrališu slobodne radikale i sprečavaju oštećenje ćelije i njihovu mutaciju. Pored navedenih, pozitivna delovanja polifenola su antivirusna i antibakterijska zaštita, sprečavanje upala i jačanje imunološkog sistema.

Genestein – izoflavonaid soje

Genestein – fitoestrogen (biljni analog ženskih polnih hormona).  Obezbeđuje profilaksu oboljenja ženske polne sfere.

Kaluđerski biber – konopljika

Kaluđerski biber – konopljika (Vitex agnus castus) – Menstrualni problemi najčešće su izazvani  smanjenim lučenja progesterona u drugoj fazi ciklusa (lutealna faza). Divlji biber, tačnije deluje na hipotalamus i hipofizu, žlezde sa unutrašnjim lučenjem  (smeštene u mozgu) koje upravljaju stvaranjem i odnosom ostalih hormona u organizmu. Kombinacijom efekata koje izaziva divlji biber sa ostalim sastojcima Mladomastona, dolazi do uspostavljanja ravnoteže između estrogena i progesterona, a takođe i indirektno deluje  na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina. Direktno uravnotežuje hormonalni balans u organizmu, eliminiše posledice  PMS-a, reguliše obilne i neredovne menstruacije. Ispitivanja  o korišćenju konopljike u slučajevima predmenstrualnog sindroma pokazuju pozitivan efekat  kada je reč o propratnim efektima PMS-a: glavobolja,  napetost i bol u dojkama, osećaj nadutosti,  premor, promena raspoloženja, osećaj anksioznosti, emotivna razdražljivost, depresija.

Trans-resveratrol (dobija se ekstrakcijom iz opne zrna grožđa) – jedan od najačih poznatih antioksidanasa, ima antimutagena svojstva (sprečava mutiranja ćelija), izaziva odumiranje već patološki promenjenih ćelija, značajno usporava procese starenja u organizmu.

Način primene: Po preporuci ruskog proizvođača koristi se 1 kapsula  2-3 puta dnevno sa hranom. Preporučena dužina korišćenja je ne manja od tri meseca. Nije preporučljivo uzimati zajedno sa kafom, crnim ili zelenim čajem.

Mladomaston ne sadrži sintetske hormone. Slobodan je od GMO. Sirovine koje se koriste, organskog su porekla.

Additional information

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Ocene(37)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Prema pročitanom prilogu MLADOMASTON – za ravnotežu polnih hormona je vrhunskog kvaliteta.

 2. Ocenjeno 5 od 5

  Mladomaston je jedini preparation koji mi je znacajno pomogao u lecenju hpv-a

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Prema onome šta sam pročitao u tekstu. deluje mi da je odličan za ravnotežu hormona kod žena. Da li mogu da ga uzimaju i zdrave osobe, radi preventive. Hvala na odgovoru i veliki pozdrav !!!

  • Poštovani, Mladomaston mogu da piju i zdrave zene, za prevenciju tj. profilaksu oboljenja reproduktivnih organa. Srdačan pozdrav

 4. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani, čitam o proizvodu Mladomaston i zanima me da li može da pomogne kod neredovnih menstruacija…Zadnje 3 godine imam problema sa ciklusom, izostane kad god imam jači stres a imam ih puno u zadnjem periodu..plašim se da me ne uvede ovo stanje u ranu menopauzu…Treb mi svaka pomoć i savet kako sve ovo da prevazidjem. Hvala na odgovoru.

  • Poštovana,
   Mladomaston je preparat namenjen između ostalog i za problem kakav Vi imate. On reguliše hormonalni status i ustaliće i normalizovati Vaš ciklus. Pije se tri meseca u kontinuitetu 2×1 tableta. Srdačan pozdrav!

 5. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani, da li preparat moze da pomogne u pripremi za vantelesnu oplodnju? Moj problem je jako nizak anti milerov hormon a imam 31 god?

  • Poštovana,
   Mladomaston je preparat koji reguliše hormonalni status kod žena i potpuno je prirodan. Mogao bi pomoći u pripremi za vantelesnu oplodnju, ali se morate konsultovati oko toga sa Vašim lekarom.

 6. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani, interesuje me nakon koliko vremena po početka uzimanja preparat počinje da ostvaruje svoje puno dejstvo.

  • Poštovana, to je individualno. Neko oseti prvo poboljšanje posle korišćenja od mesec dana, neko posle dva, u svakom slučaju imamo lepa iskustva sa Mladomastonom.

 7. Ocenjeno 5 od 5

  Imam devojcicu od 17 godina , cim je dobila menstrualni ciklus , imala je samo 8 meseci redovno i bez kasnjenja.Nakon toga je prestao ciklus sa pauzom od 8 meseci.Pila je sintetski hormon koji je to regulisao , ali ja sam za prirodan nacin.Ima i povecano mascenje kose , bubuljice …Da li mi preporucujete nesto od vasih preparata?

  • Poštovana, može da koristi Mladomaston, regulisaće joj ciklus i verovatno ublažiti bubuljice i mašćenje kose.

 8. Ocenjeno 2 od 5

  Pijem vec cetvrtu kutiju kao sto je navedeno u uputstvu ali nisam primetila neki boljitak, ciklusi su i dalje bolni i obilni a od kada sam pocela da koristim lek kosa je pocela mnogo da mi opada i da se masti a i pojavili su mi se ekcemi po licu i vratu koje nikada ranije nisam imala.Da li su to neke nuspojave ili lek nesto „radi“?

  • Poštovana, trebalo bi da proverite hormone štitaste žlezde, mladomaston nema pojave tog tipa, niti kontraindikacije. Ali svakako prestaninte sa upotrebom dok ne stigne hormonska biohemija.

 9. Ocenjeno 2 od 5

  Nadovezala bih se na svoj post od 10. decembra.Prestala sam da pijem mladomaston kao sto ste mi rekli i proverila sam hormone stitne zlezde i sve je u redu, svi su u granicama normale.Ali meni kosa i dalje dosta opda i masti se i imam navedene probleme sa ekcemima a sve to se poklapa sa periodom kada sam pocela da pijem mladomaston.Ince prestala sam sa njim na polovini cetvrte kutije.

  • Poštovana, s obzirom da je Mladomaston potpuno prirodan preparat ne bi trebalo da da takve neželjene efekte,bar do sada nismo imali takva iskustva. Postoji možda mogućnost individualne reakcije na neki od sastojaka kao i kod svakog preparata. Osim Vas, mi nismo da sada imali ovakvo iskustvo. Jako nam je žao zbog Vašeg stanja, ali bismo Vas posavetovali da prestanite da ga pijete.

 10. Ocenjeno 5 od 5

  Operisala karcinom dojke C50 , nalaz hormoni esterogen iprogesteron disbalans. Imala sam 32 zračne terapije i pijem Nolvadex do 5 god.Htela bih preći na Mladomaston ali ne znam da li smem koga da pitam?

  • Poštovana,
   možete piti Mladomaston, on je odličan regulator hormonskog disbalanasa, ali Vam ne možemo reći da isključite Nolvadex, to ipak morate videti sa svojim lekarom.

 11. Ocenjeno 5 od 5

  Da li preparat Mladomaston miže da se koristi za lečenje policističnih jajnika, problema sa poremećajem vaginalne flore i upalom grlića materice? Kakva su iskustva za lečenje HPV?

  • Poštovana, Mladomaston je preparat koji pomaže kod problema koji su nastali poremećajem hormonalnog statusa. Ako su ciste nastale na jajnicima uzrokovane hormonskim disbalansom Mladomaston će pomoći.Za zapaljenske procese nije preporučen, ali može se koristiti kao prevencija nastanku karcinoma dojke i uopšteno reproduktivnog sistema žene, tako i za lečenje HPV virusa.

 12. Ocenjeno 5 od 5

  Pri kraju sam sa trecom kutijom Mladomastona. Ciklus mi je bivao povremeno poremecen u zadnje 3 godine. Dobijala sam na 30, pa na 20, pa na 25 dana..nekada je preskocio ceo mesec. Cesto mi se desavaju stresne situacije. Mladomaston sam pocela da pijem 5 dana ciklusa i naredni je stigao 28 dana kao sto mi je uobicajeno uz prateci pms. Sledeci je stigao 28 dana bez pms simtoma. Medjutim, sada je proslo 36 dana a cillusa nema.28 dana sam primetila na papiru dve male crvene crtice i to ke sve. Uskoro cu popiti trecu kutiju. Kakva je vasa preporuka?

  • Poštovana Iva, u suštini Mladomaston se pije 3 kutije u kontinuitetu nakon čega se pravi pauza. Međutim prema potrebi može se piti i duže jos par meseci. Što se tiče Vašeg kašnjenja možda ste ponovo bili pod stresom pa je ciklus izostao. U svakom slučaju napravite sada pauzu, a trebalo bi da posetite Vašeg ginekologa zbog pojave tačkastog krvarenja.

 13. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani imam benigni dermalni tumor na jajniku.da li smem da pijem ovaj proizvod?

  • Poštovana Marija, Mladomaston je preparat koji na prirodan način reguliše disbalans polnih hormona i prevenira nastanak onkoloških oboljenja kod žena.Indikacije za njegovu upotrebu su mastopatija endometrioza papilo virusne infekcije, displazije grlića materice…
   Ne sadrži sintetske hormone pa je bezbedan za upotrebu.

 14. Ocenjeno 5 od 5

  Da li pomaže kod mioma materice, tj. da li utiče na smanjenje?

  • Poštovana, Mladomaston na prirodan način reguliše hormonski disbalans, bezbedan je za upotrebu.
   Indikacije za njegovu upotrebu su miomi materice, displazije grlića materice, endometrioza, papilo virusne infekcije, prevencija onkoloških obolenja dojke i reproduktivnih organa.
   Mladomaston sadrži u sebi pet snažnih komponenti koji pored snažne onkoprotektorne uloge usporavaju procese starenja u organizmu.
   Pije se 2×1 kapsula dnevno. Preporučena dužina primene je 3 meseca.

 15. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani,
  Zanima me zašto je u Mladomastonu i fitoestrogen, koji podražava estrogen, a indol-3-karbinol podstiče stvaranje antiestrogena.
  Pozdrav,

  • Poštovana Tamara,
   Možete li da budete precizniji šta Vas konkretno zanima u vezi preparata da bi smo mogli da prosledimo pitanje proizvođaču i damo Vam što tačniji odgovor.

 16. Ocenjeno 5 od 5

  Kao što i u uputstvu za Mladomaston piše, većina ženskih bolesti nastaje zbog viška estrogena.
  Indolkarbinol stvara antiestrogen, koji smanjuje dejstvo estrogena.
  Konopljika preko hipotalamusa povećava lučenje progesterona, pa se i tako smanjuje dejstvo estrogena.
  Epigalokatehin i transresveratrol sprečavaju nastanak tumorskog tkiva…

  Ali mi nije jasno zašto je tu fitoestrogen genesteina, koji pojačava dejstvo estrogena, kada je potrebno smanjivanje dejstva estrogena.

  Unapred hvala,
  Tamara

  • Poštovana Tamara, prosledili smo Vaše pitanje uvozniku, trudićemo se da dobijete odgovor u što kraćem roku.

 17. Ocenjeno 5 od 5

  Poštovani, hvala puno na predusretljivosti.

 18. Ocenjeno 5 od 5

  Postovani, i dalje nema odgovora?

  • Poštovana Tamara, prosleđujem Vam odgovor od uvoznika.
   Estrogen je jako bitan hormon koji ima dve komponente „lošu“ i „dobru“. Cilj delovanja Mladomastona je da napravi balans između te dve strane.Preparat ne sprečava delovanje estrogena, već ima ulogu da uravnoteži čitav hormonski sistem. Sastav Mladomastona je takav da sve komponente deluju u sinergiji.Ne može se posmatrati dejstvo preparata na osnovu dejstva samo jedne komponente.
   Ako Vama treba preparat koji blokira sintezu estrogena, javite se svom lekaru da bi ste dobili adekvatnu terapiju, jer Mladomaston ne deluje po tom principu.

 19. Ocenjeno 3 od 5

  Tamara, to je i moje pitanje. Bolujem od endometrioze i izricito mi je zabranjeno da uzimam fitoestrogene (soju, lan i sl.) zbog previdokog estrogena. Zašto se soja nalazi u ovom preparatu?

  • Poštovana jelena, Mladomaston je namenjen za prevenciju i za normalizaciju hormonskog statusa. Pacijenti koji već imaju određenju dijagnozu bi pre uvođenja preparata trebalo da se konsultuju sa svojim ginekologom. Pošto su Vam zabrenjeni odeđene supstance koje imaju u Mladomastonu ne biste trebali da ga koristite.

 20. Ocenjeno 5 od 5

  Da li Mladomaston sme da se koristi istovremeno kada se koristi ulje origana ?

  • Poštovana Goco, Mladomaston možete koristiti uz bilo koja ulja ili terapiju koju imate. Nema kontraindikacija za primenu sa drugim lekovima.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod