Sibirski čaj AGARIKUS – gljiva

Sibirski čaj AGARIKUS – gljiva

900 RSD

Agarikus-gljiva

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 gr.

000
AGARIKUS - gljiva

AGARIKUS – gljiva

Latinski naziv: Laricis fungus

Sinonim: Beli trut

Lekovitost Agarikusa omogućava visok sadržaj organskih kiselina, mineralnih soli, vitamina i minerala. Od kiselina izdvajaju se: jabučna, fumarna, ricinola, limunska. Takođe sadrži veliku količinu korisne smole, kao i fitosterine i polisaharide.

Agarikus u savremenoj medicini

U savremenoj medicini Agarikus ima široku primenu. Pre svega, njegova svojstva da izbacuje iz organizma otrove, šlajm i ostale štetne materije čine ga jednim od najpopularnijih biljnih sredstava za čišćenje organizma. Poznato je da Agarikus  utiče na razlaganje masti i stvara sve uslove za pravilnu razmenu materije u organizmu. Utiče na mršavljenje i ima laksativno dejstvo. Osim toga, Agarikus poboljšava rad jetre.

 

Sporedni efekti Agarikusa i kontraindikacije

Prilikom upotrebe Agarikusa treba voditi računa da se koristi veoma pažljivo i strogo se pridržava preporučenih doza. Agarikus je otrovan. U slučaju predoziranja moguća je dijareja, osip, svrab, povraćanje.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za primenu Agarikusa su trudnoća i dojenje, kamen u žuči i opstrukcija žučnih puteva. Ne preporučuje se upotreba starijim ljudima i deci. Da bi se izbegle moguće neprijatnosti, pre primene Agarikusa neophodno je konsultovati se sa lekarom.

Kontraindikacije

Upotreba Agarikusa je kontraindikativna u slučaju:

  • Trudnoće
  • Individualne preosetljivosti
  • Laktacije
  • i dr.

Recept za pripremu čaja

1 kafenu kašičicu čaja preliti jednom šoljom ključale vode (250ml) ostaviti 2-3 sata na toplom mestu (poželjno u termosu) uzimati trećinu šolje (5,5 supenih kašika) tri puta na dan.

Additional information

Pakovanje

50 gr.

Proizvođač

Linija proizvoda

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “Sibirski čaj AGARIKUS – gljiva”