Sibirski čaj BARSKA SOČIVICA

Sibirski čaj BARSKA SOČIVICA

930 RSD

Barska sočivica po svojoj hranljivoj vrednosti se poredi sa žitaricama. Barska sočivica ima i bogat vitaminski sastav. Najviše sadrži vitamin E i vitamin PP. Takođe sadrži vitamine iz grupe B, vitamina A.  Barska sočivica se primenjuje kod sledećih bolesti: giht, reumatizam, upalna oboljenja respiratornog trakta, bolesti jetre, alergija.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 gr.

000

Latinski naziv: Lemna trisulca

Hemijski sastav barske sočivice

Barska sočivica ima bogat vitaminski sastav. Najviše sadrži vitamin E i vitamin PP. Takođe sadrži vitamine iz grupe B, vitamina A.

Sadrži kalcijum i fosfor, važne za kosti, jod – neophodan za endokrini sistem, kao i dobro poznate: magnezijum, gvožđe, bakar, brom, plus retke minerale – vanadijum, radijum, titanijum, cirkonijum, kobalta, pa čak i zlato.

Primena barske sočivice u medicini

Preporučuje se kod rinitisa, olakšava zapušenost nosa prilikom prehlade, kao i kod upale respiratornog trakta.

Zahvaljujući hemostatičkom i adstringentnom delovanju, ova biljka pomaže kod nekih problema sa gastrointestinalnim traktom, tinktura se može piti kod dispepsije (lošeg varenja).

Terapije uz pomoć barske sočivice  koriste se kod bolesti bubrega, na primer, pijelonefritisa, kao i kod bolesti jetre.

Barska sočivica ima moćan diuretički efekat i pomaže kod zapaljenskih procesa urogentalnog sistema.

Spoljašnja upotreba sočivice pomaže ublažavanju stanja kod gihta, reumatskih bolova, bolova u zglobovima, sočivica ima analgetski svojstva i eliminiše edem.

Barska sočivica se takođe koristi kao antihistaminska biljka za alergijske bolesti, uključujući i ublažavanje spoljašnjih simptoma urtikarije i različitih vrsta edema.

Sočivica poboljšava lučenje žuči i deliju kao spazmolitik. Poseduje anthelmintičke (antiparazitske) i antimikrobne osobine, ublažava upale i smanjuje bol.

Ona je odličan nutrijent kod nedovoljne telesne težine, preporučuje se u distrofiji. Osušeni prah sočivice se meša sa medom i prave se male kuglice i tako se konzumira.

Tonizirajuće i imunomodulatorno dejstvo barske sočivice čini je dobrim sredstvom za sprečavanje prehlade i gripa. U tom slučaju, možete koristiti i različite preparate od sočivice, jednostavno dodajte prah od sočivice  u različita jela tokom kuvanja.

Barska sočivica se primenjuje kod sledećih bolesti:

  • Giht,
  • Reumatizam,
  • Upalna oboljena respiratornog trakta,
  • Bolesti jetre,
  • Alergije.

Kontraindikacije

  • Individualna netolerancija
  • i drugi

Recep za pripremu čaja

1 kafenu kašičicu preliti sa 100 ml ključale vode, ohladiti, procediti, uzimati dobijenu količinu čaja podeljenu u tri dnevne doze (2 supene kašike 3 puta dnevno).

Additional information

Pakovanje

50 gr.

Proizvođač

Linija proizvoda

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “Sibirski čaj BARSKA SOČIVICA”