Sibirski čaj SAGAN DAJLA

Sibirski čaj SAGAN DAJLA

1.350 RSD

SAGAN DAJLA nalazi primenu kod:

  • Jačanje imuniteta,
  • Prehlade i glavobolje,
  • Intelektualnih i fizičkih napora i izloženosti stresu,
  • Alergija,
  • Poremećaja rada jetre, bubrega i žuči.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 20 gr.

Kategorija: Oznaka:
000

Latinski: Rhododendron adamsii

Sinonimi: Rododendron Adamsa, belo krilo

Hemijski sastav sagan dajle

Jedinstvena intenzivna aroma lišća i cveća Sagan-dajle je zbog sadržaja velikog broja esencijalnih ulja. Ona ne samo da stvaraju užitak pri upotrebi napitka Sagan-dajle, već imaju snažan terapeutski efekat. Miris sušenih cvetova „belog krila“ podseća na aromu jagode. Tanini koji su deo Sagan-dajle, doprinose normalizaciji gastrointestinalnog trakta, uklanjanju štetnih toksina, doprinose borbi protiv bakterija, pomažu ublažavanju upale. Tanidi imaju adstrigentni efekat.

U Sagan-dajli nalaze se i: smolaste materije, fenoli, glikozid rutin koji smanjuje zgrušavanje krvi i ima povoljan efekat na kapilare.

Linolenska kiselina, koja je sadržana u Sagan-dajli, je esencijalna masne kiseline omega-3 klase. Pored toga, sadrži organske kiseline kao što su: ursolna (razgradnja masti i koristi za mršavljenje), oleanolna (neophodne za zdravlje srca i krvnih sudova), beheninska i, naravno, askorbinska.

Pored toga, Sagan-dajla sadrži kardioglikozide, kardenolid, koji obezbeđuju korisne efekte na kardiovaskularni sistem, usporavaju puls i povećavaju kontraktilnu funkciju srčanog mišića.

Osim toga, sadži i fenolna jedinjenja: miricetin, triterpenoidi. Kao i  kiseline odgovorne za jačanje imuniteta sa jakim adaptogenim dejstvom. Flavonoid kvercetin ima antiinflamatorni efekat i antihistaminik je.

Primena sagan dajle u medicini

Sagan-dajla se smatra biljkom širokog spektra delovanja, ima kompleksan efekat na telo, pre svega jačajući imunitet.

Preparati od Sagan-dajle pomažu da se izborimo sa zapaljenjima, imaju antibakterijski efekat i snižavaju temperaturu. Oni stimulišu rad imunološkog sistema tela, povećavaju tonus i radnu sposobnost. Pored toga, Sagan-dajla ima analgetički efekat.

Korišćenje Sagan-dajle pomaže u normalizaciji procesa metabolizma  u organizmu, onemogućava taloženja štetnih toksičnih supstanci, koje se nakupljaju i ometaju normalno funkcionisanje svih organa i sistema.

Sagan-dajla čaj stimuliše rad mozga, poboljšava kognitivne funkcije.

„Belo krilo“ ima blagotvoran efekat na sve organe za varenje, kao i pozitivan efekat na jetru, bubrege i žučnu kesu.

Za zdravlje srca i krvnih sudova, takođe se preporučuje Sagan-dajla. Napitci sa Sagan-dajlom utiču na jačanje zidova krvnih sudova, čine ih elastičnim, eliminušu otoke, deluju opuštajuće.

Sagan-dajla koristi za borbu protiv prehlade i grlobolje. Ona pomaže kod  reumatizma, a takođe i kod nervne nestabilnosti. Sagan-dajla  je dobar diuretik.

Tradicionalna medicina prepoznaje Sagan-dajlu kao nezamenljivu biljku za probleme s potencijom, stimuliše i povećava mušku snagu i izdržljivost.

Cagan-dajla se koriste ne samo u obliku čajeva, već i za spoljašnju upotrebu. U ovom svojstvu, Sagan-dajla efikasno tretira reumatske manifestacije, različite bolesti zglobova. Zapaljenske procese u usnoj duplji, problemi sa desnima, bol zuba, i ako je upale grla, Sagan-dajla se koristi za ispiranje. Obloge pomažu kod bolova izazvanih išijasom. Spoljna primena Sagan-dajle takođe može imati kozmetički efekat: da se oslobodimo kesa ispod očiju i smanje bore.

Možete koristiti Sagan-dajlu u čistoj formi, ili se može kombinovati sa drugim biljkama. Sagan-dajla se dobro kombinuje sa zelenim čajem i Ivan-čajem, dajući piću originalan ukus.

Kontraindikacije

Uzimanje Sagan-dajle je kontraindicirano u:

  • Individualna netolerancija
  • i drugi

Recept za pripremu čaja

Uzeti prstohvat čaja, preliti šoljom (250ml) ključale vode, da odstoji 10 minta, procediti. Uzimati ujutru 1 šolju dnevno bez obzira na unos hrane.

Additional information

Pakovanje

20 gr.

Proizvođač

Linija proizvoda

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “Sibirski čaj SAGAN DAJLA”