SIENNA – Krema protiv bora sa ekstraktom morskog krastavca (trepang)

SIENNA – Krema protiv bora sa ekstraktom morskog krastavca (trepang)

1.700 RSD

SIENNA – Krema protiv bora sa ekstraktom morskog krastavca (trepang) za lice i vrat omogućava vam da uklonite bore i podmladite kožu u najkraćem mogućem roku uz morski krastavac (trepang) ili morski žen šen kako ga još zovu zbog njegovih karakteristika.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 ml

000

SIENNA – Krema protiv bora sa ekstraktom morskog krastavca (trepang) za lice i vrat:

  • Omogućava vam da uklonite bore i podmladite kožu u najkraćem mogućem roku
  • Stimuliše obnavljanje ćelija
  • Intenzivno vlaži kožu dajući joj zdrav i atraktivan izgled
  • Normalizuje rad lojnih žlezda
  • Doprinosi očuvanju elastičnosti i glatkoće kože
  • Stimuliše reprodukciju (deljenje) ćelija i tako obnavlja kožu
  • Usporava proces starenja na ćelijskom nivou
  • Eksterno podmlađivanje i očuvanje mladalačke kože.

SIENNA proizvodi su hipoalergeni i sposobni su za najefikasnije obnavljanje ćelija kože, normalizujući njihov sastav (aktivirana je sinteza kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i drugih komponenti), štiteći kožu od stresa, fotostarenja i pojave neoplazmi. Sve ovo započinje proces samoobnavljanja kože.

Kozmetičke formule SIENNA, pored faktora rasta i peptida, uključuju i aminokiseline, vitamine, minerale, ekstrakte lekovitih biljaka. Poboljšane formule jedinstvenih kompleksa peptida omogućavaju dobijanje efikasnih rezultata čak i u najtežim slučajevima.

Peptidni kompleksi pružaju moćan efekat protiv starenja, podizanje i popunjavanje volumena tkiva. Omogućavaju odlaganje procesa starenja za 25-30 godina.

Morski krastavac (trepang) – korisna svojstva

Morski krastavac (trepang)

Morski krastavac (trepang)

Beskičmenjak morski krastavac (trepang) ili „morski žen šen” dugo je poznat u jugoistočnoj Aziji i kao delikates i kao medicinsko sredstvo koje ima svojstva tonika.

Rusko primorje bogato je rezervama trepanga. Zaliv Zlatni rog, zbog obilja ovih životinja u njemu, starosedeoci su nazivali zalivom u kom živi trepang. Uobičajeno, trepang živi na rasutom kamenju, šljunku i žbunovima algi. Polako se kreće po pesku uz pomoć malih nogu, a svojim pipcima hvata čestice tla zajedno sa mikroorganizmima i vari ih. Ribolov trepanga  izvodi se ribarskim brodovima opremljenim opremom za ronioce. Ronioci u laganim ronilačkim odelima spuštaju se na dno. Oni su povezani sa brodovima jakim kanapom i kreću se duž dna, prikupljajući trepang u korpice. Kada se završi sakupljanje trepanga u jednom delu, ronioci se popnu na brod, brod se pomeri malo, ronilac opet zaroni i prikuplja novu seriju trepanga.

Medicina u Kini, Maleziji i drugim azijskim zemljama koristi trepang protiv hipertenzije, astme, reumatizma i za povećanje potencije.

Iz morskog žen šena identifikovane su brojne biološki aktivne supstance (BAS) koje imaju svojstva koja su veoma važna za zdravlje.

Biološki aktivne supstance morskog krastavca (trepanga)

Morski krastavac (trepang) sadrži originalne kombinacije značajnih aminokiselina: glicin (do 12,5% sirove mase), glutaminsku kiselinu (do 7,3%), asparaginsku kiselinu (do 5,1%), alanin (do 5,8%), arginin (do 4,95%), triterpenske glikozide, heksozamine, metionin, prostaglandine, organiski vezan jod, različite mikroelemente, vitamine C, B1, B2, B3, B6, B12, PP, A, K i druge.

Glicin

Promoviše dobar san, smanjuje negativne efekte alkohola i neželjene efekte farmaceutskih proizvoda, poboljšava raspoloženje, smanjuje rizik od oštećenja autonomnog vaskularnog sistema.

Glutaminska kiselina

Učestvuje u prenošenju nervnih impulsa, važan je učesnik u metabolizmu, služi kao izvor energije za moždane ćelije.

Asparaginska kiselina

Ona je neurotransmiter i poboljšava vid. Povećava količinu testosterona u muškom telu. 

Alanin

Učestvuje u proizvodnji antitela, uspešno se bori protiv svih vrsta virusa, uključujući herpes virus, koristi se za lečenje različitih imunoloških bolesti i poremećaja, smanjuje anksioznost i razdražljivost. Uzimanje alanina u obliku lekova i dijetetskih suplemenata smanjuje glavobolje.

Arginin

Ima pozitivan uticaj na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema usled sposobnosti da održava normalne nivoe holesterola u krvi, što uzrokuje vazodilataciju itako sprečava formiranje i rast aterosklerotskih plakova.

Učestvuje u produkciji insulina, stimuliše formiranje hormona rasta, što redukuje telesnu masnoću i povećava mišićnu masu. Ima blagotvorno dejstvo na funkcionisanje prostate, dovodeći do porasta broja spermatozoida, poboljšava cirkulaciju krvi u genitalijama i stvara preduslove za stabilnu i dugotrajnu erekciju. Naučnici koji su otkrili arginin su dobili Nobelovu nagradu.

Triterpenski glikozidi trepanga imaju jak antifungalni efekat. Oni su aktivni protiv veoma širokog spektra gljivica, virusa i bakterija.

Metionin

Učestvuje u obnavljanju tkiva jetre i bubrega i doprinosi uklanjanju tojsina iz organizma, stimuliše povećanje nivoa antioksidanasa i uključen je u metabolizam masti, redukujući holesterol.

Prostaglandini

Oni deluju na tonus glatkih mišića različitih organa, smanjuju sekreciju želudačnog soka i smanjuju njegovu kiselost, smanjuju zapaljwenske i alergijske reakcije, pozitivno utiču na aktivnost reproduktivnog sistema, važni su u regulaciji aktivnosti bubrega i pozitivno utiču na različite endokrine žlezde.

Zašto je trepang koristan?

Antiangiogeni efekat

U zdravom telu, aktivni procesi angiogeneze (formiranja novih krvnih sudova) odvija se samo tokom perioda prenatalnog razvoja embriona, dok telo odrasle osobe treba da stvori nove krvne sudove samo tokom trudnoće ili za zarastanje rana. Pojava i rast malignih tumora drastično menja situaciju. U trenutku njegovog pojavljivanja, tumor je okružen samo već postojećim krvnim sudovima preko kojih se ishranjuju normalna tkiva. Sintezu dodatnih krvnih sudova koji ishranjuju tumor i promovišu njegov rast suprimiraju antiangiogene supstance.

Citotoksični efekat

Trepang sadrži hemikalije koje mogu izazvati patološke promene u ćelijama tumora i dovesti do njihove smrti.

Antikoagulantni efekat

Usporava zgrušavanje krvi i sprečava formiranje krvnih ugrušaka koji mogu dovesti do moždanor udara, infarkta, smrtonosne tromboembolije pluća i tromboze u nogama.

Antihipertenzivni efekat

Snižava visok krvni pritisak

Hipoholesterolemijski efekat

Snižava nivo holesterola, poboljšava se stanje krvnih sudova i povećava se njihova elastičnost.

Veoma je važna antiinflamatorna, antimikrobna, antiparazitarna (antifungalna) aktivnost biološki aktivnih supstanci trepanga.

Kako bi se aktivne supstance prevele u rastvorljivi oblik koji se lako vari, koristi se metoda enzimske hidrolize.

U eksperimentima na životinjama dokazano je da biološki aktivne supstance iz morskog krastavca ubrzavaju i normalizuju proizvodnju sperme. Ekstrakti trepanga sa Dalekog istoka pomažu u čišćenju svih krvnih sudova, uključujući i one koji dovode krv do gemitalija za potpunu erekciju.

Sastav kreme

Voda, butilen glikol, kaprilni/kaprinski trigliceridi, hidrogenizovan lecitin, cetearil alkohol, C12-16 alkoholi, palmitinska kiselina, ciklopentaksiloksan, niacinamid, gliceril monostearat, glicerin, ulje semena Crambe Abyssinica, ekstrakt morskog krastavca, dimetikonol, ekstrakt Laminaria Digitata, ciklometikon, dimetikon/vinil dimetikon ukršteni polimer, etilheksilglicerin, mirisi, esencijalno ulje Citrus Aurantium Bergamia, fenoksietanol, voćno ulje Coriandrum Sativum (korijander), ksantan guma, natrijum hijaluronat, karbomer, trietanolamin, tetra-natrijum EDTA, citratna kiselina.

Način primene kreme

Naneti na očišćenu kožu i blago umasirati. Maksimalan rezultat se postiže u kombinaciji sa DOKTOR MORE – Laminarija maskom za lice i vrat sa kavijarom morskih ježeva i kompleksom peptida.

Rok upotrebe: 2 godine

Čuvati na suvom mestu zaštićeno od svetlosti na temperaturi od +5 do + 25 ° С.

Čuvati van domašaja dece.

Additional information

Pakovanje

50 ml

Proizvođač

Linija proizvoda

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “SIENNA – Krema protiv bora sa ekstraktom morskog krastavca (trepang)”