Ulje od obljepihe (pasjeg trna)

Ulje od obljepihe (pasjeg trna)

(3 recenzije korisnika)

1.850 RSD

Jestivo nerafinisano biljno ulje od obljepihe (pasjeg trna)

Pakovanje: 100 ml

Prirodno ulje dobijeno hladnim ceđenjem iz bobica obljepihe. Bogato je karotenoidima (provitaminom A),  vitaminima E, B2, B3, B6, B9 K, mikro i makroelementima neophodnim za normalno funkcionisanje organizma.

Napomene: Osobe preosetljive na sadržaj ne treba da koriste proizvod.

Zemlja porekla: Ruska federacija

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 100 ml

Nema na zalihama

000

Biljka oblepiha (pasji trn)Obljepiha ili Pasji trn (lat. Hippophae rhamnoides) je trnovit grm koji dostiže visinu do šest metara. Plodovi su bobice, najčešće od 5-6mm, karakteristične narandžasto – crvene boje. Raste u gorama gornjeg severnog Altaja u Sibiru, i svaka bobica predstavlja skup dragocenih vitamina, minerala i nutritijenata koji su neophodni za normalno funkcionisanje organizma.

 

 

Ulje iz bobHladno ceđeno ulje pasjeg trna ulje oblepihaica se dobija postupkom hladnog cedjenja i takvo ulje je sačuvalo sve neophodne sastojke. To je narandžasto – crvenkasta tečnost, koja ima karakterističan ukus i miris. Narandžasto – crvenkasta boja ulja obljepihe potiče od visoke koncetracije provitamina A – beta karotena.

 

Ulje pasjeg trna je lider među biljnim uljima po visokom sadržaju karotenoida (provitamin A). Karotenoidi učestvuju u procesima normalizacije metabolizma, igraju važnu ulogu u formiranju kostiju i zuba i usporavaju proces starenja. Takođe ovo ulje je bogato vitaminima E, B2, B3, B6, B9 i K, kao i više od 15 mikro i makroelementima neophodnih za normalno svakodnevno funkcionisanje organizma.

Primena ulja pasjeg trna (ulja obljepihe) u ishrani

U kuvanju ulje od obljepihe pružiće jelima neverovatan ukus i bogatu aromu, a vama će pružiti dobro zdravlje i dobro raspoloženje.

Primena ulja pasjeg trna ulja oblepihe u kozmetologiji

Primena ulja pasjeg trna (ulja obljepihe) u kozmetologiji

Kada se koristi spolja, ulje obljepihe povoljno deluje na sve tipove kože – neguje i sprečava prerano starenje kože.  Može se koristiti za jačanje kose. Doprinosi brzoj regeneraciji ćelija ima izražena zaceljujuća i baktericidna svojstva.

 

 

Dodatne informacije

Pakovanje

100 ml

Proizvođač

Ocene(3)

  1. Ulje pasjeg trna ima visenamensku upotrebu. Treba ga ukljuciti u svakodnevnu upotrebu

  2. Nakon dugotrajne i bezuspješne borbe sa hpv-om, uspjela sam ga se riješiti upravo pomoću ovog ulja. Preporučujem ga najiskrenije svima koji imaju isti problem.

  3. Nekada sam uzimala ulje pasijeg trna u mekim kapsulama preventivno i imala izuzetno dobre efekte. Ponovo bih ga uključila u upotrebu. Kolika je količina ulja u ovom pakovanju?

    • Poštovana Slađana, ovo ulje je u pakovanju od 100 ml.

Dodajte ocenu

Dodajte ocenu