Doktor More – Alginat hitozan jod

Doktor More – Alginat hitozan jod

3.000 RSD

SISTEM PROČIŠĆENJA je dodatak ishrani koji predstavlja izvor rastvorljivih dijetnih vlakana (alginati), polisaharida (hitozan), i organskig joda (iz algi).

60 kapsula po 0,45 g

Aktivni sastojci (1 kapsula): alginati 130,5 mg, hitozan 117 mg, jod 90 µg.

Sastojci: kalcijum-alginat, hitozan, prah mrke alge (Laminaria japonica), omotač kapsule (želatin, boja: titan-dioksid).

Način upotrebe: Odrasli 1 kapsula dnevno uz obrok. Preporučuje se uzimanje proizvoda u kontinuitetu u periodu od 30 dana. Suplementacija se može ponoviti uz konsultaciju sa lekarom.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 18 godina. Osobe koje uzimaju varfarin, aspirin i nesteroidne antiiflamatorne lekove, trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja preparata sa mrkom morskom algom zbog mogućeg pojačanog krvarenja. Osobe koje imaju poremećaj rada štitne žlezde ne bi trebalo da uzimaju ovaj proizvod u koliko nije preporučen od strane lekara. Osobama koje su na medikamentoznoj terapiji preporučuje se konsultacija sa lekarom pre uzimanja ovog proizvoda zato što veći unos rasvornih dijetnih vlakana može da smanji resorpciju nekih minerala (Ca, Fe) i karotenoida, kao i da utiče na resorpciju nekih lekova (lovastin, tetraciklin, digoksin i klindamicin). Osobe koje boluju od dijabetesa trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja ovog proizvoda i da redovno kontrolišu nivo glukoze.

Zemlja porekla: Ruska federacija

 

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

000

SISTEM PROČIŠĆENJA je efikasni kompleksni apsorber na bazi aktivnih jedinjenja iz morske flore i faune, koji poseduje sposobnost vezivanja i izbacivanja toksičnih materija i alergena iz organizma.

Hitozan predstavlja prirodni polisaharid, koji je dobijen iz oklopa kamčatskih rakova. Sposoban je da aktivno apsorbuje molekule organske i neorganske prirode, doprinosi detoksikaciji organizma kod suvišnog konzumiranja alkohola i masne hrane. Hitozan privlači molekule masnoća i izbacuje ih iz organizma i zato se primenjuje u dijetetskoj terapiji za smanjenje telesne mase.

Kalcijum – alginat (soli kalcijuma alginske kiseline) vezuje i izbacuje iz organizma metaboličke produkte, soli teških metala i radionukleide, čisti gastrointestinalni trakt od patogene flore, predstavlja izvor biološki dostupnog kalcijuma koji je potreban za održavanje gustine koštanog tkiva, sprečava opstipacije, stimuliše crevnu peristaltiku, doprinosi poboljšanju procesa varenja hrane.

Japanska laminarija sadrži aminokiseline koje razgrađuju polisaharide u vezanom obliku, laminarin, fukoidan, lipide, vitamine A, B1, B2, B12, askorbinsku kiselinu, derivate hlorofila, karotenoide, makro i mikroelemente (kalijum, magnezijum, kalcijum, natrijum, brom, gvožđe, molibden, mangan, bakar, cink, selen), jod u biološki dostupnom obliku, koji je potreban za sprečavanje deficijencije joda u organizmu. Doprinosi smanjenju koagulacije krvi, sprečavajući stvaranje trombova.

 

Dodatne informacije

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Linija proizvoda