EVALAR GLICIN FORTE za smanjenje umora i iscrpljenosti

EVALAR GLICIN FORTE za smanjenje umora i iscrpljenosti

(10 recenzije korisnika)

1.450 RSD

EVALAR GLICIN FORTE je dodatak ishrani za odrasle sa glicinom i vitaminima B1, B6, B12 za smanjenje umora, iscrpljenosti i normalno funkcionisanje nervnogsistema.

60 tableta po 0,6 g

Aktivni sastojci (2 tablete): GLICIN 600 mg, Vitamin B1 (tiamin-hidrohlorid) 5 mg, Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 6 mg, Vitamin B12 (cijanokolobalamin) 9 µg.

Ostali sastojci: zgušnjivač: sorbitol, limunov sok u prahu, prirodna aroma limuna; sredstva za povećanje zapremine: mikrokristalna celuloza, sredstva protiv zgrudnjavanja: silicijum-dioksid i kalcijum-stearat.

Način primene: Odrasle osobe po 1 tabletu 2 puta na dan. Tabletu držati u ustima dok se u potpunosti ne istopi. Upotrebljavati najmanje 1 mesec. Nakon toga, posle 10-dana pauze može se nastaviti sa upotrebom.

Napomena: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Proizvod nije namenjen deci, trudnicama, dojiljama i osobama preosetljivim na njegove sastojke.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 tableta

000

EVALAR GLICIN FORTE sa kompleksom vitamina – B1, B6, B12, pomaže kod stresa, doprinosi smanjivanju psihoemocionalne napetosti kao i povećanju mentalne radne sposobnosti.

U čitavom svetu se za održavanje funkcionalnog stanja nervnog sistema široko upotrebljava glicin kao sredstvo koje zvanično nije lek i koje pomaže organizmu da se bori sa povišenim psihoemocionalnim opterećenjima.

Dejstvo glicina je pojačano vitaminima za mozak – B1, B6, B12 što delotvorno utiče na nervni sistem i pomaže u borbi sa stresom. Kombinacija glicina i vitamina grupe B u jednoj tableti je potrebna mozgu pri povišenim mentalnim i psiho emocionalnim opterećenjima.

Aminokiselina GLICIN proizvodi se u ljudskom telu, a njen nedostatak se manifestuje u činjenici da se osoba brže umara, ne može da se koncentriše na zadatak, postane nervozna. Glicin normalizuje i aktivira procese zaštitne inhibicije u centralnom nervnom sistemu, pomaže u smanjenju psihoemocionalnog stresa, povećavanju mentalne radne sposobnosti.

Vitamin B1 je neizbežan elemenat održavanja zdravog stanja nervnog sistema, mentalne radne sposobnosti, potreban je za optimizaciju spoznajnih aktivnosti i mentalnog procesa. Vitamin B1 doprinosu poboljšanju metabolizma nervnog sistema.

Vitamin B6 doprinosi normalnoj aktivnosti nervnog sistema. Nedostatak vitamina B6 se manifestuje kroz razdražljivost, usporenosti i pospanosti.

Vitamin B12 pomaže prirodnom obnavljanju strukture nervnog tkiva, doprinosi povećanju koncentracije i pamćenja. Nedovoljno unošenje vitamina B12 uz hranu može da dovede do poremećaja normalne strukture nervnog tkiva.

 

Dodatne informacije

Proizvođač

Pakovanje

60 tableta

Ocene(10)

 1. da li se može koristiti sa antidepresivima ?

  • Poštovana Ivana, Glicin je sa vitaminima B1, B6, B12, za smanjenje umora i boljeg funkcionisanja nervnog sistema, nije naznačeno da se ne sme uzimati sa drugim lekovima.

 2. Da li je glicin isto što i lecitin? Hvala !

  • Poštovani Aleksa, nije isto. Glicin je aminokiselina, ulazi u sastav proteina. Koristi se u preparatima za smanjivanje umora i iscrpljenosti nervnog sistema. Lecitin spada u lipide i koristi se kao emulgator i u preparatima za snižavanje nivoa holesterola i triglecirida u krvi, kod masne jetre, za prevenciju ateroskleroze.

 3. da li Glicin forte moze da se upotrebljava kod alergije na b1 vitamin

  • Poštovana Slađana, kako Glicin Forte u sebi sadrži vitamin B1 ne bih Vam preporučila korišćenje istog preparata.

 4. Da lu Glicin forte mogu deca da koriste?

  • Poštovana Lidija, Glicin forte nije namenjen deci.

 5. Sve je super sem cene, pošto znam da je u Moskvi cena 100rub, odnosno 160 dinara. Fino ste mu naduvali cenu…

  • Poštovani, mi na žalost ne utičemo na formiranje cene, to određuje uvoznik koji ima dodatne troškove oko uvoza, transporta, carine i registracije proizvoda.

 6. Da li moze da se koristi ako koristim lek eftil?

  • Poštovani Uroše, možete koristiti Glicin uz Eftil jer je potpuno prirodan preparat koji sadrži kompleks vitamina B1, B6, B12 kao i glicin.

 7. Da li Glicin moze da se koristi uz lek Ksalol od 0,5 mg ? Ana

  • Poštovana Ana,
   Glicin je potpuno prirodni proizvod sa dodatkom vitamina B1,B6 i B12 tako da ga možete slobodno koristiti uz lek Ksalol.

 8. Zdravo Ja bih da vas pitam
  Dali GLICIRIN FORTE. moze osoba od 18God da koristi

  • Poštovana Sanja, GLICIN FORTE je prirodni preparat i može osoba od 18 godina da ga koristi. Glicin je amino kiselina koja se inače stvara u našem telu a sam preparat sadrži i dodatke vitamina B1,B6 i B12.

 9. Ppstovani,moze li se lijek koristiti uz antidwpresiv Asentra i lijek za smirenje Kventiax?Hvala

  • Poštovana Edita, Glicin možete da pijete uz bilo koju terapiju koju imate.

 10. Moje postovanje da li glicin forte sme da se koristi sa lekom xanan I elicea?

  • Poštovani Nenade, Glicin forte možete uzimati sa navedenim lekovima. Glicin je aminokiselina i u sastav preparata dodatno ulaze kompleks vitamina B1,B6,B12.

Dodajte ocenu

Dodajte ocenu