NORMOFTAL – peptid za regeneraciju oka

NORMOFTAL – peptid za regeneraciju oka

Rated 5.00 out of 5 based on 6 customer ratings
(6 ocena korisnika)

3.800 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

NORMOFTAL se preporučuje kod:

 • zapaljenskih obolenja oka (alergije ili infekcije);
 • u terapiji glaukoma;
 • u terapiji degenerativnih obolenja oka;
 • u terapiji postraumatskih oštećenja rožnjače;
 • preventivno za zaštitu oka od zračenja spoljne sredine (dugotrajan rad za kompjuterom UV i druga zračenja);
 • preventivno kod osoba sa progresivnim povećanjem dioptrije.

AKCIJA 2+1 GRATIS  👍
Ukoliko kupite 2 proizvoda treći dobijate na poklon 🎁

NAPOMENA: Prikazana cena je za 1 proizvod.
Akcija traje do isteka predviđenih zaliha.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

000

Biološki aktivni dodatak ishrani NORMOFTAL je peptidni kompleks, koji sadrži sledeće aminokiseline: lizin, glutaminsku kiselinu, koji deluje tako što normalizuje funkciju ćelija mrežnjače oka.

Rezultati kliničkih ispitivanja su dokazali da peptidni lanac AKS-G, koji je u sastavu NORMOFTAL -a, ima regenerativno dejstvo na ćelijsku strukturu oka – snižava rizik od inflamatornih i degenerativnih obolenja, uključujući i poboljšanje oštrine vida.

Primena NORMOFTAL -a je posebno indikovana u post-operativnoj fazi kada ubrzava funkcionalni oporavak.

Rezultati eksperimentalnih studija su pokazali da NORMOFTAL ima tkivno-specifično dejstvo na ćelije mrežnjače, poboljšava njihovu ishranjenost i reguliše metaboličke procese u njima, utiče na normalizaciju funkcionalnih i morfoloških promena u mrežnjači i rožnjači, smanjujući rizik od nastanka različitih inflamatornih i degenerativnih oboljenja. Ovo ukazuje na delotvornost primene NORMOFTAL-a na regeneraciju funkcije organa vida kod raznih degenerativnih oboljenja čula vida.

Razvoj preparata koji omogućavaju potpuni oporavak pacijenata nakon povreda oka i saniranje posttraumatskih komplikacija, kao i kod degenerativnih oboljenja različitih struktura oka predstavlja aktuelan i složen oftamološki problem. Nasledna (urođena) ili posttraumatska nemogućnost fiziološke regeneracije retine često dovodi do njene progresivne destrukcije.

SASTAV

NORMOFTAL – 1 kapsula od 0, 200 gr sadrži 100 μg peptidnog kompleksa aminokiselina AKS-G (lizin i glutaminska kiselina).

Pomoćne supstance: mikrokristali celuloze, šećer, laktoza, skrob, tvin 80.

Doziranje

Preventivna primena: 2×1 tokom obroka, tokom mesec dana, primenu ponoviti nakon 4-6 meseci.

Tokom terapije oftamoloških obolenja: Savetuje se primena 2×2 kapsule tokom obroka, u toku 2 -4 meseca, primenu ponoviti nakon 3 meseca.

O dužini primene konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Kontraindikacije za primenu

Trudnoća, dojenje, individualna intolerancija na neku od pomoćnih supstanci.

NORMOFTAL nema neželjenih efekata, niti neželjenih intereakcija sa lekovima niti oftamološkim kapima.

Additional information

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Ocene(12)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Dali pomaze ko retinopatije

  • Poštovana Višnja, peptidi vrše reparaciju tj. obnavljanje tkiva oka koje je oštećeno. Tako da možete da ih koristite i kod oštećenja retine. Preporučila bih i upotrebu Kapilar tableta koje vrše bolju ishranu oka jer ubrzavaju mikrocirkulaciju. Za detaljnije podatke možete uvek da nas kontaktirate na broj u apoteci o11-24-66-871 ili 062-8293-991.

 2. Ocenjeno 5 od 5

  Imam u poslednja 3 meseca nakon stresa i smrzavanja na planini pojavu Opaciteta u staklastom telu oka,i to bas mnogo,kao da se zamutila ocna vodica,neverovatno mi smeta i receno mi je da je tu oftamologija nemocna osim naravno jako invazivne i opasne operacije vadjenja staklastog tela.
  Zanima me da li ovde ima pomoci sa ovim medikamentom?

  • Poštovani Nikola, preparat Normoftal je kompleks aminokiselina koji se može koristiti kod degenerativnih promena svih struktura oka. Preporučuje se upotreba 2×2 tablete dnevno mesec dana, nakon toga možete napraviti pauzu 3-6 meseci u zavisnosti od oštećenja. Za više informacija nas možete kontaktirati na 011/24 66 871.

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Поштовани, утврђена ми је блага непролиферативна ретинопатија услед дијабета. Од скорa имам и сувоћу и умор очију. Да ли ми Нормофтал може помоћи код оба проблема и каква су искуства са временом коришћења за које се могу осетити промене на боље? Хвала.

  • Poštovana Lenka, možete da pijete Normoftal za regeneraciju očnog tkiva, ali nakon toga bi trebalo da pijete Kapilar taklete i to duži vremenski period. Kapilar vrši regeneraciju krvnih sudova, Vama je to potrebno zbog dijabetesa, jer prvo stradaju krvni sudovi oka i bubgega.

 4. Ocenjeno 5 od 5

  da li bi pomoglo kod ostecenja ocnog dna, kod oziljaka prisutnih na retini, makuli!? nije senilna degeneracija nije nasledna, nego infekcijska promena na ocnom dnu, na par mesta i pritom je zahvacena i makula. verovatno posledica boginja kod slabijeg imuniteta!?

  • Poštovani Maxo, možete koristiti preparat Normoftal. To je preparat novije generacije sastavljen od aminokiselina koje ulaze u sastav struktura oka i ispravljaju degenerativne promene oka. Terapijska doza je 2×2 kapsule dnevno mesec dana, a nakon toga se nastavlja sa terapijom 2×1 kapsula dnevno još mesec dana. Posle toga bi trebala da se napravi pauza 3-4 meseca.

 5. Ocenjeno 5 od 5

  Da li ovaj lek pomaze kod lecenja gigantopapilarnog konjuktivitisa nastalog nosenjem mekih kontaktnih sociva?

  • Poštovana Slađo, Normoftal su peptidi koji su namenjeni za problem makulopatija tj. žute mrlje. Nema efekta koristiti ga u vašem slučaju jer je u pitanju upala konjuktive.

 6. Ocenjeno 5 od 5

  Dali pomaze osobama obolelim od glaukoma i kako se dozira u tom slucaju…

  • Poštovani Marko,Normoftal je namenjen za makulopatije nema terapeutsko dejstvo na glaukom.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod