GLUKONORM – Pomaže u regulisanju povišenog šećera

GLUKONORM – Pomaže u regulisanju povišenog šećera

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 ocena korisnika)

1.190 RSD

Ocenjeno 5.00 od 5

Altajsko lekovito bilje, koje ulazi u sastav ruskog fitočaja – GLUKONORM, blagotvorno (obnavljajuće) deluju na pankreas i jačanje zaštitne snage organizma. Ove biljke ispoljavaju sinergetsko delovanje i snižavaju nivo šećera u krvi, sadrže supstance koje deluju nalik insulinu.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 30 briketa

Broj artikla: 8606108480052 Kategorija: Oznaka:
000

Dijabetes (šećerna bolest)

U Rusiji, i u Srbiji, dijabetes (šećerna bolest) je jedna od najčešćih bolesti poremećaja metabolizma. Bolest je hronična, a karakterišu je povišene vrednosti glukoze (šećera) u krvi. Opasna je zbog toga što u dužem periodu oštećuje krvne sudove, usled čega nastaju problemi sa bubrezima, vidom, mikrocirkulacijom u ekstremitetima (ruke, noge), kao i u krvnim sudovima mozga.

Postoje dve vrste dijabetesa, tip 1 i tip 2.

Dijabetes tip 1 se uglavnom javlja kod mlađih osoba. U osnovi nastanka ovog tipa bolesti je autoimuni upalni proces koji dovodi do razaranja beta ćelija pankreasa što za posledicu ima smanjenje lučenja insulina.

Dijabetes tip 2 je češći, nastaje zbog smanjene osetljivosti/neosetljivosti na dejstvo insulina, a zatim zbog nesposobnosti da se proizvede dovoljna količina insulina. Obično se javlja posle 40. godine.

 

Promena načina života (zdravija ishrana, smanjenje telesne težine, više kretanja…) može da dovede do značajnog poboljšanja situacije sa nivoom šećera u krvi kada se radi o dijabetesu tipa 2. Trebalo bi imati u vidu da nikad nije kasno da počnete sa ovim promenama.

Sastav fitokompleksa GLUKONORM

 • maslačak,
 • trepetljika,
 • mahune pasulja,
 • ehinacea,
 • carska biljka (zlatni koren),
 • smilje,
 • crveni koren,
 • vrbovica.

Ove biljke ispoljavaju sinergetsko delovanje i snižavaju nivo šećera u krvi, sadrže supstance koje deluju nalik insulinu (biohemijski sastav mahuna pasulja aminokiselina arginin). Biljke adaptogeni: ehinacea, carska biljka, crveni koren, osim što imaju jako imunomodulirajuće dejstvo i jačaju organizam, imaju i izraženo delovanje na snižavanje šećera i blago stimulišu proizvodnju insulina u pankreasu.
U sadejstvu sa drugim sastojcima, biljke sprečavaju komplikacije dijabetsa, koje pre svega napadaju periferni nervni sistem, mrežnjaču i kapilare oka (dijabetska neuropatija, retinopatija i angiopatija). Imaju blago tonizirajuća svojstva (ehinacea, carska biljka).

Terapijske indikacije

ČAJ GLUKONORM u fitocentru Alfit koriste pacijenti sa dijagnozom dijabetesa tip 1 i 2, kao i osobe koje imaju faktore rizika za nastanak šećerne bolesti: genetske predispozicije, gojaznost, hronične bolesti jetre i pankreasa.

Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8-10 minuta.

Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane.

Ukoliko je potrebno, fitokompleks se može kombinovati sa lekovima koje je prepisao lekar.

Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda. Pre upotrebe, trudnicama i dojiljama potrebna je konsultacija sa lekarom.

Napomena: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.

Proizvođač: Farmaceutski zavod Galen, grad Barnaul, Ruska Federacija.

Additional information

Pakovanje

30 briketa

Proizvođač

Ocene(2)

 1. Ocenjeno 5 od 5

  Da li se ovaj caj cedi ili se pije neprocedjen, hvala?

  • Poštovana Jelena,
   čaj možete piti i neproceđen.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod