TESTAGEN – peptid za muškarce

TESTAGEN – peptid za muškarce

3.800 RSD

TESTAGEN se preporučuje:

 • Za poboljšavanje muške seksualne funkcije u svim životnim dobima, uključujući andropauzu;
 • Za lečenje muškog steriliteta (potvrđeno u kliničkim studijama);
 • Preventivno, u zaštiti funkcije muških reproduktivnih organa od negativnih efekata spoljne sredine, uključujući vibracije, jonizujuće zračenje, toksične efekte alkohola i lekova;
 • Za normalizaciju muške seksualne funkcije nakon polno prenosivih infekcija.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

000

Biološki aktivni dodatak ishrani TESTAGEN je peptidni kompleks, koji sadrži sledeće aminokiseline: lizin, glutaminsku kiselinu, asparaginsku kiselinu i glicin, i koji normalizuje funkciju reproduktivnog sistema muškaraca.

Rezultati eksperimentalnih studija su pokazali da TESTAGEN poseduje tkivno-specifično dejstvo na ćelije testisa, poboljšava njihovu trofiku i reguliše metaboličke procese u njima, utiče na normalizaciju funkcionalnih i morfoloških promena u testisima, smanjujući rizik od nastanka različitih patoloških procesa. Ovo ukazuje na delotvornost primene TESTAGEN-a kod regeneracije funkcije reproduktivnog sistema kod muškaraca.

Andropauza

Andropauza je period kvalitativnih promene organizma, kada je u procesu održavanja relativne stabilnosti homeostaze uključeno više mehanizama. Andropauza je fiziološka pojava, koju karakterišu promene hormonskog i opšteg metabolizma nastalih starenjem organizma, a pre svega reproduktivnih organa.

Kod muškaraca ona nastupa kasnije nego menopauza kod žena, ima manje spoljnih manifestacija i poklapa se sa znacima opšteg starenja organizma.

Involutivne promene funkcionalnog stanja muških reproduktivnih organa obuhvataju atrofičke procese u intersticijalnom parenhimskom tkivu testisa koji može početi već u tridesetim – četrdesetim godinama. U starosnoj dobi od 50-60 godina i posle 60 godina neosporno se menja koncentracija luteinizirajućeg hormona (LH), folikulostimulirajućeg hormona (FSH), testosterona i estradiola. Promena hormonskog statusa, praćena psihološkim i neurohumoralnim komponentama je u osnovi slabljenja kopulativne funkcije, koje se manifestuje smanjenjem frekvencije seksualnih odnosa, smanjenjem libida, slabljenjem erekcije. Pri tome je pojava simptoma i znakova u sferi nervnog, vaskularnog i genitalnog sistema kod muškaraca određene starosne grupe praćen razvojem patološkog muškog klimaksa.

Medikamentozno lečenje andropauze je potrebno samo kod onih muškaraca, kod kojih su simptomi izraženiji od fizioloških okvira, dovodeći do poremećaja važnih funkcionalnih sistema organizma. U tim slučajevima lečenje treba da bude kompleksno i da uključuje etiološke, patogenetske i simptomatske komponente.

U lečenju andropauze se primenjuju sledeći lekovi:

 • hormonski preparati (metiltestosteron, testosteron propionat, sustanon-250, amboseks);
 • adaptogeni (žen-šen, ekstrakti eleuterokoka, leuzeje, Rhodiola rosea, tinktura aralie, goja bobice, saparal, pantokrin);
 • anksiolitici (elenium, seduxen, phenazepam, meprobamat, trioksazin);
 • antidepresivi (Klomipramin, Melipramin);
 • vitaminska terapija (vitamini В1, В6, В12);
 • i dr.

Klinička ispitivanja TESTAGEN-a su vršena u Medicinskom centru Sankt-Peterburškog Instituta za bioregulaciju i gerontologiju pri SZO RAMN (Severozapadni sektor Ruske akademije medicinskih nauka) kod muškaraca sa manifestacijama klimaksa tokom januara-februara 2008. godine.

Peptid TESTAGEN:

 • Ne izaziva neželjena dejstva, komplikacije, niti zavisnost;
 • Pogodan je za primenu u bolničkim i ambulantnim uslovima;
 • Može se koristiti u terapijske i preventivne svrhe u obliku biološki aktivnog dodatka ishrani i u kombinaciji sa svim konvecionalnim terapijskim sredstvima.

TESTAGEN se dobro podnosi prilikom peroralne primene, ne pokazuje neželjena dejstva i može da se široko primenjuje kao terapijski i profilaktički biološki aktivni dodatak ishrani.

Svrsishodno je preporučiti TESTAGEN za terapijsku i preventivnu primenu.

SASTAV

TESTAGEN – 1 kapsula od 0,200 gr sadrži 100 μg peptidnog kompleksa AKS- С (lizin, glutaminska kiselina, asparginska, glicin) tkivno specifičan za testise.

Pomoćne supstance: mikrokristali celuloze, šećer, laktoza, skrob, tvin 80.

Doziranje

Preventivna primena: 2×1 tokom obroka, mesec dana, ponoviti nakon 4-6 meseci.

Dijagnostikovan sterilitet: 2×2 tokom obroka, u toku 2-3 meseca, ponoviti nakon 3 meseca.

Primena TESTAGEN-a se preporučuje kod muškaraca u periodu andropauze: peroralno za vreme jela po 1-2 kapsule, 2 puta dnevno, u periodu od 20 dana. Preporučuje se da se terapija ponovi posle 3-6 meseci.

O dužini primene konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Kontraindikacije za primenu

TESTAGEN nema neželjenih efekata, nema intereakcija sa lekovima niti kontraindikacija za primenu (sem individualne intolerancije na neku od pomoćnih supstanci).

Additional information

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “TESTAGEN – peptid za muškarce”