VEZILUT – peptid kod upale bešike i prostate

VEZILUT – peptid kod upale bešike i prostate

Rated 3.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 ocena korisnika)

3.800 RSD

Ocenjeno 3.00 od 5

VEZILUT se preporučuje kod:

  • kod urinarnih smetnji oba pola (akutni i hronični cistitis);
  • kod urinarnih smetnji muškaraca u andropauzi (hronični prostatitis);
  • za prevenciju inkontinencije u andropauzi i menopauzi.

AKCIJA 2+1 GRATIS  👍
Ukoliko kupite 2 proizvoda treći dobijate na poklon 🎁

NAPOMENA: Prikazana cena je za 1 proizvod.
Akcija traje do isteka predviđenih zaliha.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

000

Urinarna inkontinencija ili “tiha epidemija” o kojoj se malo govori, je nemogućnost kontrole akta mokrenja, i čest je problem u urološkoj praksi. Može se pojaviti u sklopu urinarne infekcije, kao posledica poremećene inervacije ili kao posledica biološkog starenja i promena u strukturi urogenitalnog sistema. Simptomi su neprijatni, dovode često do socijalne izolacije, a terapijske procedure, sem hirurške, su neefikasne.

Profilaktika praktično ne postoji, jer se biološkim starenjem menja struktura organa pa su najintenzivnije smetnje tokom menopauze, a kod muškaraca u andropauzi sa hroničnim prostatitisom i adenomom prostate.

Inkontinencija urina se može sprečiti i ublažiti.

Biolološki aktivni dodatak ishrani VEZILUT je peptidni kompleks, koji sadrži aminokiseline (glutamin i aspargin) koji normalizuju svojim dejstvom, na ćelijskom nivou, strukturu zidova i sfinktera mokraćne bešike.

Rezultati eksperimentalnih studija su pokazali da VEZILUT ima tkivno specifično dejstvo na ćelije zidova i sfinktera mokraćne bešike, poboljšava njihovu trofiku i reguliše proces razmene materija, normalizuje funkcionalne i morfološke promene, snižava rizik od pojave različitih patoloških procesa. Ovaj mehanizam dejstva potvrđuje efikasnost primene VEZILUT-a kod osoba sa inkontinencijom urina, zbog izmenjene funkcije sfinktera mokraćne bešike različite etiologije.

Obolenja mokraćne bešike i urinarnog sistema

Populacija obolelih je starija životna dob, sa visokim brojem obolelih su obolenja mokraćne bešike i urinarnog sistema, koja značajno smanjuju kvalitet života. S starosnom dobi se značajno povećava broj obolelih sa različitom patologijom segmenata donjeg dela urinarnih puteva, posebno sa kliničkim entitetom urgentna ili nadražajna inkontinencija odnosno hiperaktivna ili nervozna bešika. Dijagnoza se postavlja na osnovu odsustva hormonskih, metaboličkih ili drugih organskih morfoloških promena (urinarna infekcija, karcinom mokraćne bešike, adenom prostate itd.), koja mogu biti etiološki faktor za nastanak ovih simptoma.

Rizik za nastanak urgentne inkontinencije se povećava starenjem, a posebno je životna dob iznad 60 godina, sa maksimalnim brojem obolelih. Povećanje rizika pojave obolenje kod muškaraca se objašnjava, sem životnom dobi i hiperplazijom prostate koju ima oko 50% muškaraca u 60-tim godinama. Čak i odsustvo hiperplazije prostate ne isključuje kliničku sliku promena mokraćne bešike kod starije životne dobi koke su identične kod oba pola.

Smatra se da je postmenopauzni period takođe direktno povezan sa povećanim rizikom za nastanak „urgentne inkontinencije“, a pri čemu je nejasna uloga hormona. Rezultati primene hormonske supstitucione terapije kod ovih pacijentkinja nije zadovoljila, čak umesto poboljšanja može dovesti do pogoršanja simptoma inkontinencije.

Smatra se da nivo anatomskih i fizioloških promena, koji nastaju starenjem mogu biti preduslov za nastanak simptoma inkontinencije, ali se ne može prihvatiti stav da je inkontinencija prirodni, fiziološki znak starenja. Uz to različiti farmakološki preparati, indikovani za pridružena obolenja mogu imati određenu ulogu u pogoršanju simptoma (npr. diuretici).

SASTAV

VEZILUT – 1 kapsula od 0, 200 gr sadrži 100 μg peptidnog kompleksa AKS-M (glutaminska i aspargin).

Pomoćne supstance: mikrokristali celuloze, šećer, laktoza, skrob, tvin 80.

Doziranje

Preventivna primena: 2×1 tokom obroka, tokom mesec dana, primenu ponoviti nakon 4-6 meseci.

Tokom terapije urinarnih smetnji: Savetuje se primena 2×2 kapsule tokom obroka, u toku 2 -4 meseca, primenu ponoviti nakon 3 meseca.

O dužini primene konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom.

Kontraindikacije za primenu

Trudnoća, dojenje, individualna intolerancija na neku od pomoćnih supstanci.

VEZILUT nema neželjenih efekata, niti neželjenih intereakcija sa lekovima.

Additional information

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Ocene(2)

  1. Ocenjeno 3 od 5

    Da li vezilut moze da pomogne kod intersticijalnog cistitisa? Imam bas jake spazme, na srecu ne tako cesto, pet, sest puta godisnje, ali konstantan nagon ciji se intenzitet tokom meseca menja, u zavisnosti od statusa hormona.

    • Poštovana Svetlana, Vezilut kapsule sadrže peptidni kompleks koji se nalazi u gradji mokraćne bešike i koji reguliše poremećaje kao što su inkontinencija, peckanje i bolno mokrenje. U Vašem slučaju ga možete koristiti kao pomoćno sredstvo uz redovnu terapiju. Ne posedujemo precizne podatke o tome koliko može biti efikasan u Vašem slučaju.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod