ČERNIKA FORTE tablete

ČERNIKA FORTE tablete

Rated 3.75 out of 5 based on 4 customer ratings
(4 ocene korisnika)

990 RSD

Ocenjeno 3.75 od 5

ČERNIKA FORTE sa vitaminima i cinkom smanjuje opterećenje očiju, popravlja vid i štiti mrežnjaču očiju od zračenja kompjutera i televizora. ČERNIKA FORTE je jedinstveni preparat za celu porodicu: za odrasle, školarce, čak i za decu stariju od tri godine.

Sastav: ekstrakt borovnice, cink, vitamin C, rutin, vitamini B6, B2, B1.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 tableta

000

ČERNIKA FORTE – sa vitaminima i cinkom, sadrži antocijane borovnice i dnevnu dozu vitamina i cinka, neophodnih za svakodnevno održavanje vida, naročito prilikom većih opterećenja očiju.

Biološki aktivne materije borovnice (antocijani, organske kiseline, karotini, pektinske materije, mikroelementi), koje deluju u kompleksu sa vitaminima grupe B, vitaminom C, rutinom i cinkom:

 • pomažu da se ukloni napetost očiju i poboljša vid
 • čuvaju oči od umora i nadražaja
 • poboljšavaju adaptaciju vida u tami
 • učvršćuju zidove krvnih sudova, uključujući i očno dno
 • imaju pozitivan efekat u slučaju narušavanja funkcionalnog stanja organa vida, usled nedostatka vitamina i mikroelemenata.

Antocijani borovnice stimulišu sintezu i regeneraciju očnog pigmenta rodopsina, povećavajući oštrinu vida, poboljšavajući vid u tami i pri sniženom osvetljenju. Pri tom se ubrzava proces obnove mrežnjače i smanjuje umor očiju od dugotrajnog posla.

Kompleks bioffavonoida borovnice i rutina sa vitaminom C učvršćuju vaskularni zid, stimulišu cirkulaciju krvi u organima vida, umanjujući rizik od izliva krvi, normalizuju očni pritisak.

Kompleks vitamina grupe B je neophodan za održavanje normalnog unutarćelijskog metabolizma očnog tkiva. Vitamin B1 povećava radnu sposobnost organa vida, a njegov nedostatak izaziva slabost mišića, uključujući i očna tkiva. Nedostatak vitamina B2 izaziva: crvenilo očiju (hiperemija), osećaj pečenja u očima i očnim kapcima, osim toga, njegov nedostatak često povezuju sa kataraktom. Usled nedostatka vitamina B5 može doći do povećanog naprezanja očiju.

Cink

Cink je neophodan za stvaranje osnovnog očnog pigmenta rodopsina i provođenja svetlosnih signala kroz mrežnjaču, zahvaljujući čemu štiti oči od povreda izazvanih jakim svetlom, ultraljubleastim i drugim vidovima stresa. Nedostatak cinka povezuje se sa abrazijom mrežnjače, sniženjem osetljivosti na boje, obrazovanjem katarakte.

Additional information

Proizvođač

Pakovanje

50 tableta

Ocene(7)

 1. Ocenjeno 1 od 5

  Da li pomaže kod kratkovidosti? Od juce nosim naocare – 0.75 pa me interesuje da li mi vas lek moze pomoci oko nestanka dioptrije.. (iako kazu da se minus dioptrija ne ispravlja) Hvala

  • Poštovana, Černika Forte tablete su sa vitaminima i cinkom za bolju ishranu krvnih sudova oka.Preporučuje se kod zamora očiju ,poboljšavaju adaptaciju vida u tami,smanjuju mogućnost progresivnog povećanja dioptrije .Svakako je možete piti u kontinuitetu 2-4 meseca.

 2. Ocenjeno 5 od 5

  treba da ima za svaki proizvod odvojeno rubriku za sastav… trebaju nam preparati, sa 20mg luteina, po 10mg zeaxantina, 10mg mezozeaksantina, 5mg astaxantina, beta karoten, vitamin e, bakar, SVE U JEDNOM. nesto slicno kao „makushield“ ili jos bolje „MACULA JARROW FORMULAS“ ili „LUTEIN – macula protective factors – doctors best“… tako nesto. pozdrav!

  • Poštovani Maxo, nemamo preparate sličnog sastava koji ste naveli. Možemo vam preporučiti da uzimate Normoftal, o kome smo vam već pisali. Takođe, možete koristiti i Kapilar tablete u kombinaciji sa Černikom forte , ili Ulje oblepihe koje je bogato provitaminom A

 3. Ocenjeno 5 od 5

  Imam problema sa duplim vidom na stranu kad pogledam crna slika na televizoru kad mi je neka stresna situacija na putu kad vozim,nocu kad vozim ili setam ulicom na jake boje dupli vid,prasina takodje.da li bi lek delovao na moj problem.hvala unapred!

  • Poštovani Dušane,
   svakako bi trebali da posetite očnog lekara i obavite ceo oftalmološki pregled.
   Černika forte je sa vitaminima, cinkom i borovnicom za bolju ishranu krvnih sudova oka. Preporučuje se kod zamora očiju, da spreči progresivno povećanje dioptrije, kod problema sa vidom koji nastaju kao posledica rada za računarom ili prilikom noćne vožnje. Pije se 2 do 4 meseca.

 4. Ocenjeno 4 od 5

  prijatno poyitvno sam iznenadjen

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite ovaj proizvod