Doktor More – ARTROFIŠ

Doktor More – ARTROFIŠ

2.400 RSD

Doktor More – ARTROFIŠ ruski preparat:

 • za bolju pokretljivost zglobova;
 • pomaže oporavak hrskavičavog tkiva;
 • ima antiinflamatorno i analgetičko dejstvo.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

000

Doktor More – ARTROFIŠ je izvor glukozamina, hondroitin sulfata, rastvorljivog kolagena, slobodnih aminokiselina iz tkiva hrskavice morskih hidrobionata.

ARTROFIŠ  je prirodni hondroprotektorski kompleks, koji su napravili naučnici sa Dalekog istoka od hrskavice morskih hidrobionata: lososa, lignji, raže i ajkule.

Hidrolizati hrskavice lososa, lignji, raže i ajkule, koji su sadržani u kompleksu ARTROFIŠ u obliku koji se lako apsorbuje, služe kao dodatni supstrat za formiranje zdrave hrskavičave matrice unutar ćelija, i predstavljaju novu osnovu vezivnog tkiva, održavajući normalni sastav i viskoznost sinovijalne tečnosti zglobova.

Doktor More – ARTROFIŠ doprinosi:

 • Smanjenju bola i otečenosti oštećenog zgloba i poboljšanju njegove pokretljivosti;
 • Smanjenju doze analgetika i i nesteroidnih antiinflamatornih preparata;
 • Usporavanju progresivnih degenerativnih procesa u zglobovima, kičmi i okolnim mekim tkivima.

Doktor More – ARTROFIŠ pozitivno deluje:

 • Na metabolizam tkiva hrskavice, stimuliše regeneraciju i reparativnu sposobnost hondrocita;
 • Štiti organizam od razvoja bolesti;
 • Ne izaziva nuspojave;
 • Služi profilaksi degenerativnih, starosnih promena lokomotornog sistema;
 • Pomaže sportistima u svojstvu sredstva za jačanje kod povećanih opterećenja na lokomotorni sistem.

Artrofiš učestvuje u procesima regeneracije kod osteoartroze, kao i kod gonartroze (artroze zglobova kolena) i koksartroze (artroze zglobova karlice i kuka), artritisa, osteohondroze, osteoporoze. Kod ovih oboljenja, pre svega, stradaju zglobovi, što može  dovesti do gubitka radne sposobnosti, pa čak i do teškog invalidideta.

ARTROFIŠ predstavlja polikomponentni, izbalansirani proizvod.

Sastav

Komponente kompleksa ARTROFIŠ sadrže prirodne glukozamine, hondroitin-sulfate, rastvorljivi kolagen, heksozamine, nekolagene proteine – prirodne komponente tkiva hrskavice, niskomolekularne inhibitore metaloproteinaza, slobodne disaharide i mikroelemente, slobodne aminokiseline – jedinjenja, koja hrane tkivo hrskavice i pomažu regeneraciju hrskavice.

Prirodni hondroitinsulfat i glukozamin, koji su sadržani u kompleksu ARTROFIŠ, poseduju visok stepen apsorpcije, široki spektar terapeutskog dejstva i visoki stepen bezbednosti primene.

Trenutno je na tržištu prisutno mnoštvo preparata, koji sadrže sintetičke hondroitin i glukozamin. Prirodna aktivna jedinjenja iz morskih proizvoda je dosta složeno i skupo dobiti u potrebnoj količini, ali je njihova upotreba opravdana visokom efikasnošću, a takođe, prirodne komponente organizam dosta dobro podnosi, bolje se apsorbuju.

U bazi Primorskog oblasnog centra za prevenciju osteoporoze bilo je izvedeno kliničko ispitivanje, u kom je pacijentkinjama (starost 50 – 55 godina), obolelim od poliosteoartroze u kombinaciji sa početnom fazom osteoporoze davan hidrolizat tkiva hrskavice tj. ARTROFIŠ.

Klinički efekat ogledao se, pre svega, u smanjenju jačine bolnog sindroma. Funkcionalnost zglobova je značajno poboljšana (povećan je bio obim aktivnih i pasivnih pokreta). Prvi simptomi pozitivnog delovanja su se pojavili već nakon 2 nedelje.

To je omogućilo većini pacijenata da prekinu sa uzimanjem nesteroidnih antiinflamatornih preparata. Gustina koštanog tkiva je ostala stabilna i kroz 6 meseci nakon primene Artrofiša, što je veoma važno kod osteoporoze.

Klinička ispitivanja su potvrdila, da ARTROFIŠ (pri upotrebi u preporučenim dozama):

 • poseduje dobru kliničku efikasnost kod osteoartroze srednjeg stepena težine;
 • preporučuje se kod kombinacije osteoartroze sa početnim simptomima osteoporoze;
 • poseduje antiinflamatorna i hondroprotektivna svojstva;
 • smanjuje bolni sindrom;
 • doprinosi poboljšanju funkcionalne sposobnosti zglobova.

Za postizanje maksimalnog efekta poželjno je da se sprovedu 2 – 3 terapije uzimanja ARTROFIŠ-a u toku godine.

Biološki aktivan dodatak ishrani ARTROFIŠ predstavlja proizvod, koji je dobijen putem fermentativne hidrolize kostiju i hrskavice riba i morskih hidrobionata (lososa, lignji, raže i ajkule).

Sastav kapsule Doktor More – ARTROFIŠ: Fermentizovani hidrolizat hrskavice lososa, lignji, raži i ajkule, omotač kapsule (želatin, boja – titanoksid)

Način upotrebe

2 kapsule 2 puta dnevno tokom jela.

Dužina trajanja terapije: 1 mesec. Po potrebi, terapija se može ponoviti.

Kontraindikacije: individualna intolerancija na komponente, trudnoća, period laktacije.

Osobe koje boluju od dijabetesa trebalo bi da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja ovog proizvoda i da redovno kontrolišu nivo glukoze.

 

Additional information

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Linija proizvoda

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “Doktor More – ARTROFIŠ”