APIDERM Forte – za oštećenu kožu

APIDERM Forte – za oštećenu kožu

2.650 RSD

APIDERM Forte je ruska mast namenjena za saniranje promena nastalih na koži.

APIDERM Forte sastavljen je od apitoksina – pčelinjeg otrova, ekstrata propolisa, altajskog mumia, ekstrakta ruse, gaveza i lipe.

 

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 50 ml

Kategorija: Oznake: ,
000

Ruska mast Apiderm Forte je višefunkcionalna mast sa mumiom i pčelinjim otrovom za saniranje  promena na  koži. Precizno izbalansirani sastojci omogućavaju transportovanje aktivnih komponenti do najdubljih slojeva kože čime se postiže konstantan i dugotrajan efekat blagotvornog delovanja.

Sastav: Apitoksin, mumio, ulje obljepihe, ekstrakt ruse, ultrazvučni ekstrakti rena, lipe, gaveza, propolisa, ulje kamfora i pčelinji vosak.

 

Mumio

Mumio je prirodna „smola“, čvrste konzistencije nastala polimerizacijom meda i propolisa divljih pčela pre više od 1500 godina. Nalazimo ga u procepima stena i pećinama planinskih venaca koji se prostiru od Rusije do Tibeta na preko 2500 metara nadmorske visine. Crne je ili tamno smeđe boje sa karakterističnim mirisom i ukusom. Sam ukus mumia je gorak, ali ne previše. Takođe, mumio nastaje od ostataka biljaka, minerala i životinja na prostorima visokih i suvih planina gde zbog nedostatka kiseonika i jakog UV zračenja nema fermentacije, već se vrši polimerizacija i fosilizacija prirodnih sastojaka organskog porekla.

Mumio sadrži više od 60 vrsta hemijskih elemenata i grupu biološki aktivnih supstanci, kao što su aminokiseline, masne kiseline, prirodni steroidi, vitamini, eterična ulja, neutralne i kisele smole, vosak, saponine, alkaloide. Mumio ispoljava lekovito dejstvo, snažno ubrzava oporavak i regeneraciju epitela ćelija kože. Mumio povećava elastičnost kože, čime se smanjuje intenzivnost i dubina bora i ragada. Pozitivno deluje na periferne nerve i nervne završetke, poboljšava prenos nervnih impulsa i podstiče brži oporavak oštećene kože. Ubrzava metabolizam i pospešuje brzinu regeneracije oštećenog tkiva do 30 %.

Apitoksin (Pčelinji otrov)

Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih i biohemijskih procesa). Čak i minimalne količine izazivaju veoma pozitivan efekat na stanje kože. Istraživanjem svojstava pčelinjeg otrova utvrđeno je postojanje efektnog analgetičkog delovanja (apitoksin značajno umanjuje bol – poseduje 50 puta snažnije dejstvo od novokaina), te ga čini nezamenljivim prirodnim sredstvom u tretmanu različitih bolnih sindroma. Kliničkim studijama je dokazano da apitoksin vraća stanje kože u opseg fiziološke norme.

Rusa ili rosopas, Chelidonium majus

Rusa ispoljava bakteriostatički i fungicidan efekat. Koristi se za tretiranje: bradavica, žuljeva, ekcema, psorijaze, celulita, urtikarija, lišajeva, ekcema, sunčanih pega, herpesa.

Ulje obljepihe

Ulje obljepihe kao najveći prirodni izvor karotenoida neguje kožu i ubrzava epitalizaciju epidermalnog sloja. Primenjuje se i koristi za saniranje rana, uboda insekata, opekotina, takođe i u kozmetičke svrhe, protiv bora i za zatezanje kože.

Spoljnom primenom APIDERM mast se koristi u tretmanu:

  • Ekcema nepoznate etiologije.
  • Psorijaze
  • Dermatitisa nepoznate etiologije
  • Ljuskavog osipa kože
  • Urtikarija, lišajeva, ekcema, sunčanih pega, herpesa
  • Čireva i infekcija kože nepoznatog uzroka
  • Akni i saniranju ožiljnog tkiva nastalog kao posledica akni
  • Sanacije ožiljaka nastalih nakon zaceljenja opekotina
  • Suve i ispucale kože na zglobnim pregibima (laktova i peta)

Način upotrebe masti APIDERM

U zavisnosti od vrste problema Apiderm Forte mast nanositi u tankom sloju 2 do 5 puta u toku dana na suvu i čistu kožu.

Kontraindikacije: Individualna preosetljivost na sastojke masti, alergija na pčelinji otrov, ne nanositi na otvorene rane.

Preporuka: Na najosetljiviji deo kože (unutrašnja strana podlaktice) naneti manju količinu kreme i sačekati 30-ak minuta. Ukoliko se ne pojave reakcije u vidu crvenila, kremu možete bezbedno koristiti.

 

Additional information

Pakovanje

50 ml

Proizvođač

Ocene(0)

Trenutno nema ocena za ovaj proizvod.

Ocenite ovaj proizvod

Ocenite prvi ovaj proizvod “APIDERM Forte – za oštećenu kožu”