Doktor More – HITOZAN iz ljuske kraba

Doktor More – HITOZAN iz ljuske kraba

1.550 RSD

HITOZAN IZ LJUSKE KRABA je dodatak ishrani sa hitozanom iz ljuske kraba.

60 kapsula po 0,2

Aktivne komponente (1 kapsula): Hitozan min. 160 mg.

Sastojci: sprašena ljuska krabe (Paralithodes camtschaticus) sa min. 85% hitozana, omotač kapsule (želatin, boja: titan-dioksid).

Način upotrebe: Odrasli 2 kapsule 3 puta dnevno uz obrok. Preporučuje se povećan unos tečnosti u periodu uzimanja proizvoda. Preporučuje se uzimanje proizvoda u kontinuitetu u periodu od 20 dana. Suplementacija se može ponoviti uz konsultaciju sa lekarom.

Napomene: Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu.

Upozorenja: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, doiljama i osobama mlađim od 18 godina.

Više o proizvodu pročitajte OVDE

PAKOVANJE: 60 kapsula

Nema na zalihama

000

Glavni aktivni sastojak proizvoda je hitozan, prirodni polisaharid dobijen iz ljuske kakčatske krabe. Prema svojim nutritivnim osobinama hitozan se svrstava u dijetna vlakna pošto je slične strukture sa celulozom i u digestivnom traktu čoveka se ne resorbuje. Potencijalno povoljni efekti hitozana se zasnivaju na osobinama nerastvorljivih dijetnih vlakana koji utiču na poboljšanje laksacije i u smanjenju resorpcije ugljenih hidrata i masti. Postoje podaci koji ukazuju da hitozan može u značajnoj meri da veže masti u digestivnom traktu, čime se smanjuje količina resorbovanih masti. Takođe, neka od novijih ispitivanja ukazuju na mogućnost povoljnog delovanja hitozana na nivo holesterola u krvi.

Dodatne informacije

Pakovanje

60 kapsula

Proizvođač

Linija proizvoda